Zelenski le propune liderilor G7 să se transforme, ca organizaţie, în U24

Share

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky le-a spus ţărilor G7 că acestea ar putea fi “un mare grup de menținere a păcii”, prin intensificarea sancțiunilor și crearea unei noi asociații, numită U-24.

Joi, mai devreme, Zelensky s-a adresat virtual și liderilor NATO.

„Putem face din grupul statelor G7 să nu fie doar un șapte grozav, ci un grup grozav de forțe de menținere a păcii, șapte mari forţe de menținere a păcii.

De ce avem nevoie? Ucraina este foarte clară în a răspunde la această întrebare. În fiecare săptămână, trebuie să intensificăm sancțiunile împotriva agresiunii ruse, până când aceasta se încheie și pacea este restabilită”, a spus Zelensky țărilor G7.

El a adăugat:

În continuare, trebuie să creăm un nou sistem de garanții de securitate pentru Ucraina și regiunea noastră. Real, să garanteze eficient că pot opri orice agresiune în 24 de ore.

În 24 de ore, am propus o asociație, un U-24. Ceva de care lumea are nevoie nu doar pentru a preveni războaiele, ci și pentru a opri ostilitățile active care au început deja și, de asemenea, pentru a oferi sprijin acelor țări care suferă de dezastre naturale sau au nevoie de sprijin în timpul pandemiilor sau care se confruntă cu crize migraționale sau alimentare.”

Zelensky i-a întrebat pe lideri câte summit-uri urgente ar trebui organizate până când problemele create de Rusia vor putea fi rezolvate, scrie CNN.

„În ultimii ani, Rusia a reușit să creeze atât de multe crize și atât de multă instabilitate, încât a devenit principala problemă pentru lume.

O problemă care este în creștere și nici măcar nu putem ghici câte astfel de summituri urgente ar trebui să fie organizate, înainte ca problemele create de Rusia să poată fi rezolvate”, a declarat Zelensky, la întâlnirea G7.

Președintele Ucrainei a avertizat țările G7 că acțiunile Rusiei în Ucraina duc la o criză alimentară globală.

„Rusia a distrus arhitectura de securitate globală și a dat o lovitură puternică relațiilor internaționale. Dar acesta este doar începutul. Acest război poate fi urmat de o criză alimentară globală.

Cu cât nu este pace mai mult timp pe pământul ucrainean, cu atât piața mondială va primi mai puține alimente din Ucraina și multe țări din Asia, Africa și chiar Europa pot suferi probleme extreme, cu accesul la alimente de bază și prețurile la alimente.

Acest lucru va duce cu siguranță la destabilizare politică și poate acesta a fost scopul conducerii ruse. Nu știu”, a spus Zelensky.

„Dar trebuie să acționăm imediat. Trebuie să oprim imediat trupele ruse și să le scoatem din Ucraina. Avem nevoie de pace imediată, înainte ca lumea să se confrunte cu un alt nivel de probleme.

Este mai bine să folosiți sancțiunile împotriva Rusiei acum, cât mai mult posibil, pentru [ca Rusia să-şi oprească] mașina militară decât mai târziu, pentru a face față consecințelor unei crize alimentare globale”, a adăugat președintele ucrainean.

Zelensky a cerut un „embargo total pentru comerțul” cu Rusia și să împiedice Rusia să folosească sistemul GPS.

„Provocări fără precedent necesită un embargo complet pentru comerțul cu Rusia. Rusia trebuie să fie lipsită de posibilitatea de a folosi chiar și GPS-ul în război. Este important ca acest sistem să nu ajute rachetele și bombele rusești să distrugă orașe pașnice”, a spus Zelensky.

„Băncile rusești și în principal Banca Centrală a Rusiei trebuie să fie complet blocate din sistemul financiar global. Criminalii de război trebuie să rămână fără bani, iar bunurile lor înghețate trebuie transformate și în reparații”, a spus el țărilor G7.

„Acest lucru este în interesul nostru, este în interesul dumneavoastră. Este în interesul tuturor democrațiilor, pentru că democrațiile trebuie să fie capabile să se apere. Libertatea trebuie să fie înarmată. Viața trebuie să triumfe asupra morții”, a spus Zelensky.

Președintele Ucrainei a acuzat din nou Rusia că a desfășurat muniții cu fosfor, anumite utilizări ale cărora sunt fie interzise, ​​fie limitate de dreptul internațional. CNN nu poate verifica aceste afirmații.

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a declarat pentru CNN că este la curent cu aceste rapoarte, dar a spus că nu este în măsură să confirme.

Share