home MASS MEDIA YouTube i-a suspendat lui Ion Cristoiu contul pe care ventila fake news

YouTube i-a suspendat lui Ion Cristoiu contul pe care ventila fake news

Share

Fostul jurnalist Ion Cristoiu, astăzi devenit propagandist politic, are probleme cu una dintre diviziile concernului Google.

Ion Cristoiu anunță scandalizat că You Tube i-a suspendat contul pentru o perioadă de şapte zile. Cristoiu susține că se confruntă cu un act de cenzură: „Totul este la voia întâmplării. Și important este cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști?”.

„Canalul cristoiuTv a fost suspendat de către YouTube, pe o perioadă de șapte zile. Prin urmare, pastilele domnului Cristoiu vor putea fi urmărite în această perioadă pe canalul nostru de Vimeo”, a anunțat luni o pagină de Facebook a site-ului lui Cristoiu, cristoiublog.ro.

Ulterior, într-o declarație pentru DC News, Cristoiu a acuzat YouTube de cenzură.

„Această nouă cenzură apărută în democrație este mai rea decât cea din comunism. În comunism, știam cine mă cenzurează, cu aceste persoane puteam discuta. Dacă ne respingeau tot articolul, atunci discutam și, până la urmă, chiar le convingeam că este bun. În alt caz, ni se scoteau câteva fraze, ori refăceam articolul.

De data aceasta, avem de-a face cu o instituție care trimite o adresă, YouTube. Cine e în spatele acestei adrese, cine a decis că un anumit videoclip încalcă regulile comunității, care sunt aceste reguli, habar nu am.

Te trezești că nu suspendă autorul, nu suspendă videoclipul respectiv, ci tot contul meu. Deci tot ce este video pe blog, 7 zile nu poate să apară, inclusiv jurnalul meu video care nu a greșit cu nimic până acum”, a declarat Cristoiu, pentru DC News.

„Nu poți discuta cu nimeni, am făcut o contestație și ni s-a spus că, dacă mai facem contestații, ne închid de tot. Semnalez procedurile.

Noi am primit în noiembrie un avertisment potrivit căruia un videoclip al unei colaboratoare de la începutul lui octombrie a fost dăunător comunității și să-l scoatem. Am fost avertizați că dacă mai este găsit altul, între timp, vom fi sancționați 7 zile.

Ne-am conformat, doar că între timp a fost descoperit un clip din 15 octombrie. Până la finalul anului, ei vor mai descoperi. Totul este la voia întâmplării. Și important este cine sunt ei? Sunt români? Sunt jurnaliști?”, a mai spus Cristoiu.

Share