home POLITICA Vrem graţierea imaginii lui Gică Popescu

Vrem graţierea imaginii lui Gică Popescu

Share

Totul este propagandă în această campanie jenantă. Gică Popescu nu a fost condamnat pentru că a fost un mare fotbalist, ci pentru o infracţiune: şi-a tras bani din nişte transferuri de jucători.

Să restabilim adevărul: Gică Popescu a fost unul dintre marii noştri fotbalişti, cu o carieră internaţională extraordinară. A fost fundaş la PSV Eindhoven, după ce fusese căpitanul U Craiova şi Stelei.

A fost căpitanul naţionalei. A fost căpitanul unei FC Barcelona, care însă în acele vremuri nu era echipa stelară de acum. Nici pe departe. Cam astfel stau lucrurile.

Dar Gică Popescu nu a fost condamnat pentru că Barcelona nu era pe atunci o echipă la fel de mare ca acum. Nici pentru că Naţionala, în 1994, nu a bătut Suedia şi nu a câştigat Cupa Mondială.

Nu este obligatoriu ca orice mare fotbalist după ce se lasă de fotbal să rămână în continuare, ca om, un tip egal cu propria sa valoare sportivă. A fost instructiv în anii trecuţi să îl ascultăm vorbind pe fostul fotbalist extrem de talentat Basarab Panduru. Când deschidea gura, se făcea întuneric.

Cu atât mai mult cu cât, în timp ce noi îl admiram pe Gică Popescu, sub numele conspirativ Petrescu el îşi turna colegii de echipă de la Craiova şi antrenorii, deci avea de atunci semne că nu dădea pe-afară de caracter excedentar.

Traseul lui ulterior a demonstrat acest lucru. Grija acestui om, după ce şi-a încheiat cariera, a fost să se întovărăşească imediat cu foştii săi impresari, ambii aflaţi acum în puşcărie pentru ilegalităţi. Exact din aceeaşi speţă cu fostul mare fotbalist.

Nu a avut nici un fel de scrupule să se întovărăşească imediat cu aceşti doi mârlani extraordinari, cu comportament de peşti din str. Ştefan Furtună.

Nu s-a gândit să-şi încununeze cariera devenind manager de fotbal, antrenor sau om de afaceri, ci cum să fenteze fiscul mai bine. Pentru aceasta este condamnat. Din acest motiv se află acum în puşcărie şi acolo trebuie să rămână.

Să se întâlnească el cu el însuşi, să-şi înţeleagă vinovăţia, să iasă din puşcărie şi apoi, dacă va mai putea, să-l vedem cum se comportă, ce face, cine a devenit între timp. Poate că atunci am învăţa să-l respectăm şi să-l iertăm.

Citeşte şi
Ministrul Finanţelor Orlando Teodorovici a anunţat că transferul fondurilor de la Pilonul II la Pilonul
Fostul patron al U Cluj, Florian Walter, a fost ridicat marţi de procurorii DIICOT Cluj
~Turcan: Basescu e perfect sanatos~intentiile miliardarului lui Mazare~razboi pentru controlul asigurarilor~Roman vinde camioane Pentagonului~
Migrări în presă. Doi dintre jurnaliştii care şi-au dat demisiile de la Evenimentul zilei, săptămâna
Fotbaliştii transferaţi din România traversează mai multe paradisuri fiscale înainte de a ajunge în iadul
Au trecut 17 ani de cand, exact in acest moment al anului, nationala de fotbal
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, membru fondator al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind – organizaţie
Noi proteste au loc din nou în Piaţa Victoriei din Capitală şi în mai multe
Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe fostul senator Dan Şova la trei ani de închisoare
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat sentința pentru data de 5 iunie. Elena
Share