home POLITICA Vrem graţierea imaginii lui Gică Popescu

Vrem graţierea imaginii lui Gică Popescu

Share

Totul este propagandă în această campanie jenantă. Gică Popescu nu a fost condamnat pentru că a fost un mare fotbalist, ci pentru o infracţiune: şi-a tras bani din nişte transferuri de jucători.

Să restabilim adevărul: Gică Popescu a fost unul dintre marii noştri fotbalişti, cu o carieră internaţională extraordinară. A fost fundaş la PSV Eindhoven, după ce fusese căpitanul U Craiova şi Stelei.

A fost căpitanul naţionalei. A fost căpitanul unei FC Barcelona, care însă în acele vremuri nu era echipa stelară de acum. Nici pe departe. Cam astfel stau lucrurile.

Dar Gică Popescu nu a fost condamnat pentru că Barcelona nu era pe atunci o echipă la fel de mare ca acum. Nici pentru că Naţionala, în 1994, nu a bătut Suedia şi nu a câştigat Cupa Mondială.

Nu este obligatoriu ca orice mare fotbalist după ce se lasă de fotbal să rămână în continuare, ca om, un tip egal cu propria sa valoare sportivă. A fost instructiv în anii trecuţi să îl ascultăm vorbind pe fostul fotbalist extrem de talentat Basarab Panduru. Când deschidea gura, se făcea întuneric.

Cu atât mai mult cu cât, în timp ce noi îl admiram pe Gică Popescu, sub numele conspirativ Petrescu el îşi turna colegii de echipă de la Craiova şi antrenorii, deci avea de atunci semne că nu dădea pe-afară de caracter excedentar.

Traseul lui ulterior a demonstrat acest lucru. Grija acestui om, după ce şi-a încheiat cariera, a fost să se întovărăşească imediat cu foştii săi impresari, ambii aflaţi acum în puşcărie pentru ilegalităţi. Exact din aceeaşi speţă cu fostul mare fotbalist.

Nu a avut nici un fel de scrupule să se întovărăşească imediat cu aceşti doi mârlani extraordinari, cu comportament de peşti din str. Ştefan Furtună.

Nu s-a gândit să-şi încununeze cariera devenind manager de fotbal, antrenor sau om de afaceri, ci cum să fenteze fiscul mai bine. Pentru aceasta este condamnat. Din acest motiv se află acum în puşcărie şi acolo trebuie să rămână.

Să se întâlnească el cu el însuşi, să-şi înţeleagă vinovăţia, să iasă din puşcărie şi apoi, dacă va mai putea, să-l vedem cum se comportă, ce face, cine a devenit între timp. Poate că atunci am învăţa să-l respectăm şi să-l iertăm.

Citeşte şi
Pilonul II ar putea fi atacat de PSD din semestrul doi, spune Teodorovici

Ministrul Finanţelor Orlando Teodorovici a anunţat că transferul fondurilor de la Pilonul II la Pilonul Read more

Florian Walter, învinuiri DIICOT în cazul transferurilor

Fostul patron al U Cluj, Florian Walter, a fost ridicat marţi de procurorii DIICOT Cluj Read more

Revista presei. Copos, spaga pentru tacere in Dosarul Transferurilor

~Turcan: Basescu e perfect sanatos~intentiile miliardarului lui Mazare~razboi pentru controlul asigurarilor~Roman vinde camioane Pentagonului~

Horia Ghibuţiu şi Raluca Dan, de la EVZ la Adevărul

Migrări în presă. Doi dintre jurnaliştii care şi-au dat demisiile de la Evenimentul zilei, săptămâna Read more

FOTBAL SI SPALATORIE: Călătoriile fraţilor Becali prin paradisurile fiscale

Fotbaliştii transferaţi din România traversează mai multe paradisuri fiscale înainte de a ajunge în iadul Read more

Ce (ne-)a mai ramas din Nationala de fotbal?

Au trecut 17 ani de cand, exact in acest moment al anului, nationala de fotbal Read more

Darius Vâlcov, condamnat la plata de daune morale Forumului Democrat al Germanilor

Darius Vâlcov a fost condamnat să plătească 20.000 de lei daune morale pentru o postare Read more

Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu Read more

Ambasada Danemarcei trolează fin PSD-ALDE, de europarlamentare

Ambasada Danemarcei trolează subtil PSD-ALDE, cu ocazia alegerilor europarlamentare:„Va fi o duminică fierbinte.Şi după?Posibil să Read more

Viorica Dăncilă e de famelie bună. Cu ce se ocupa tatăl ei, tov. Nica

Tatăl premierului Viorica Dăncilă s-a numărat printre infractorii de drept comun condamnați și amnistiați prin Read more

Share