home EUROVISION, EVENIMENT Voltaj a câştigat Eurovision 2015 România VIDEO

Voltaj a câştigat Eurovision 2015 România VIDEO

Share

Voltaj a câştigat Eurovision 2015 România

Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015 Viena, pe merit, cu cea mai bună piesă din competiţie.

Voltaj, “De la capăt

Din televoting, Voltaj a ieşit pe primul loc, Luminiţa Anghel pe locul al doilea.  Acum rămânea, ca să ni se împlinească poreviziunea amară, ca juriul să decidă că Luminiţa Anghel e pe primul loc şi Voltaj pe locul al treilea. Evident, scandalos, dar aceasta era soluţia ca să meargă Luminiţa.

Voltaj, “All Over Again

Locul 3, anunţat de prezentatori (iniţial, nu s-a înţeles clar dacă după cumularea voturilor televoting + juriu): 15 puncte – Ovidiu Anton; locul 2: 18 puncte – Luminiţa Anghel; locul 1: Voltaj, cu 24 de puncte.

Ei bine, şi juriul a dat Voltaj pe primul loc şi pe Luminiţa pe locul al doilea.

===

Singurul lucru cu adevărat emoţionant a fost probabil semnificaţia implicită a prezenţei pe scenă a fostei concurente Eurovision, ucraineanca Ruslana. Faptul are semnificaţii geopolitice indiscutabile, mai ales în acest moment.

Ruslana a ţinut un discurs, în finalul recitalului ei, explicând că Ucraina luptă pentru lumină. Ea a venit cu o lanternă în mână, pe care a aprins-o, cerând publicului să facă la fel.

Sute de luminiţe s-au aprins în tribunele Sălii Polivalente din Craiova. A fost un moment cu adevărat impresionant. Probabil singurul viu din întreaga seară. Ruslana a cântat melodia “This Is Euphoria“.

===

Inechităţi

În cele ce urmează, vom lista lucrurile pe care le considerăm în neregulă anul acesta. Nu ne vom referi acum şi aici la gafele, lipsa de farmec şi stângăciile prezentatorilor, ori la dubiile pe care le avem asupra motivelor pentru care Lia Olguţa Vasilescu a ţinut cu atâta fervoare ca finala Eurovision 2015 România să aibă loc la ea în parohie.

1. Pe perioada votării, nu era voie să se dea publicitate, aşa cum era regula până acum. Explicaţia: publicul de specialitate trebuie să fie ţinut în priză, ca să fie în număr cât mai mare reprezentat în televoting, astfel încât televotingul să fie cât mai reprezentativ. Ei bine, s-a dat publicitate.

Corect era să avem un show muzical neîntrerupt, cu prezentarea ritmică în background a pieselor concurente. Aşa este echitabil şi se estompa astfel din ultima impresie, pe care o fac piesele care au intrat în competiţie spre finalul show-ului – ne referim la melodia Luminiţei Anghel. În schimb, după terminarea televotingului, inutil, a fost făcută o nouă prezentare a pieselor concurente.

2. Melodia celor de la Voltaj – cea mai reuşită din competiţie în opinie noastră, a fost net dezavantajată. Ce să vezi, ce potriveală, a intrat în competiţie prima! Ca să fim corecţi, se poate spune că, intrând prima, ar fi făcut din start o impresie puternică şi astfel a câştigat.

3. Luminiţa Anghel a fost susţinută făţiş de Paula Seling. Colegul acesteia de competiţie Eurovision, de la două ediţii continentale, Ovidiu Cernăuţeanu, a făcut parte din juriu. Este inechitabil.

4. Compozitorul Andrei Tudor, un obişnuit al Eurovision, care împinge mai sus în top toate piesele cu care concurează, cu relaţiile sale privilegiate pe care le are la vârful muzicii uşoare româneşti, este compozitorul melodiei-concurent care era să fie câştigătoare, “but it didn’t made it”.

5. În timpul recitalului Ruslanei, ar fi trebuit să existe non-stop o burtieră, cu piesele concurent şi cu numerele de telefon la care se face televotingul la fiecare dintre acestea. Acest show-off de concurenţi într-o burtieră, care să invite la un vot echitabil, pentru toate melodiile, a lipsit.

6. Până acum, în timpul televotingului, exista o prezentare ritmică în timp real a clasamentului concurenţilor, cu rezultatul televotingului şi felul în care vin voturile de la fani. De data aceasta, lucrul nu s-a petrecut aşa.

De unde ştim că a avut loc un televoting? Poate că noi am văzut la televizor o simulare de televoting, care în realitate nu a existat deloc! De unde ştim noi cum s-a defăşurat televotingul în realitate? Poate că a existat televoting, dar a fost de fapt o caricatură, făcută în bătaie de joc!

7. Pagina tvr.ro/eurovision a căzut în timpul televotingului, atât de slab este serverul alocat competiţiei. La fel pagina cu pdf-ul regulamentului competiţiei. “Error 504 Gateway”. Pagina principală tvr.ro funcţionează.Error 504 Gateway

8. Tabelul topului televotingului a fost arătat de două ori. Prezentatorii au anunţat că nimeni nu va mai vedea acest tabel, din sală, de pe scenă sau din ţară, niciodată. De ce a fost făcut acest anunţ şi care era scopul lui? Inexplicabil.

Apoi, a mai fost arătat cumva, pe o coloană, la cumularea cu votul juriului. Dacă vrei să ai o competiţie credibilă, fă-o transparentă, Melodifestivalen din Suedia e un model în acest sens de la care ar trebui să învăţăm.

Nu ştim: cum au punctat (de la ce punctaj minim la ce punctaj maxim) membrii juriului; cum a punctat fiecare membru al juriului în parte.

Absolut penibilă această secretomanie, care dăunează şi imaginii câştigătorilor, admirabilii muzicieni din trupa Voltaj.

9. Din Regulamentul Eurovision România 2015: “15.2.4. Procesul de jurizare trebuie finalizat înainte de închiderea liniilor de televot. Jurizarea se va face fără ca membrii Juriului să ştie rezultatele finale ale televotului.

De unde ştim că membrii juriului au terminat de votat înainte de închiderea televotingului?

Citeşte şi
Gabriela Firea susţine că ministrul de Interne Carmen Dan a pus la cale episodul în
Un incompetent, Viorica Dăncilă ot Videle, şi un politruc local, Marian Oprişan ot Vancea, s-au
Ceea ce urmează mai jos este consternant. Avem imaginile cu bătaia din Studioul B1 TV.
50.000 de manifestanţi au participat duminică la Marşul Unirii, cel mai amplu marș unionist, care
Moment din ediţia din 26 octombrie a emisiunii "Starea Naţiei", cu Dragoş Pătraru, care-i trage
În timp ce în R.Moldova Rusia face pop-cultură cu desene animate şi filme ruseşti, Victor
România, cu Voltaj intră a 20-a în concurs, un mare avantaj, pentru că atunci când
Băieţii de la Voltaj, din România, cu frumoasa lor piesă "De la capăt", s-au calificat
Iată că în această seară avem prima semifinală de la Viena a Eurovision Song Contest,
Cunoaştem bine această melodie: noul Voltaj. Foarte frumoasă melodia Rusiei de anul acesta. Iar e
Share