Volodimir Zelensky: Ucraina „are cu adevărat încredere” în partenerii săi

Share

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că Ucraina „are cu adevărat încredere” în partenerii săi și este „100% asigurată” că se va ajunge la un rezultat pozitiv, în urma întâlnirii cu prim-miniștrii polonez, ceh și sloven, de marți, de la Kiev.

Vorbind la Kiev, Zelensky a mulțumit premierului polonez Mateusz Morawiecki, premierului sloven Janez Janša și prim-ministrului ceh Petr Fiala, pentru sprijinul minunat acordat Ucrainei, când „atâția alți ambasadori au părăsit Ucraina, din cauza invaziei ruse pe scară largă”.

„Cel mai important este că avem cu adevărat încredere în acești lideri. Când vorbim despre garanțiile de securitate, despre viitorul nostru în Uniunea Europeană sau când vorbim despre politica de sancțiuni, suntem 100% siguri că orice discutăm, orice ar fi despre care vorbim, acest lucru va ajunge la un rezultat pozitiv pentru țara noastră”, a spus președintele ucrainean.
El a continuat că, “cu prieteni ca aceştia”, Ucraina poate câștiga.

Cei trei lideri europeni, care au spus că reprezintă Consiliul European la reuniunea de la Kiev, s-au deplasat în capitala Ucrainei, cu trenul.21qvbv

Share