Volodimir Zelenski: Vom elibera şi Mariupol, Melitopol şi Herson

Share

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă care sunt următorii paşi ai contraofensivei Ucrainei în estul ocupat de Rusia.

Zelenski afirmă că, deși unora li se pare că este o acalmie, după o serie de victorii, este pregătirea pentru următoarea etapă.

”Pentru următoarea etapă de cuvinte care sunt foarte importante pentru noi și care trebuie neapărat să fie auzite. Pentru că Ucraina trebuie să fie liberă – în întregime”, susține el.

Zelenski a afirmat că a discutat cu mai mulți oficiali militari, despre ajutorul dat apărătorilor din mai multe zone.

”Izium, Balakliya, Kupyansk și Regiunea Harkov, în general, sunt orașele și comunitățile pe care le-am eliberat. Aceste cuvinte se aud acum.

Se aud peste tot. Mariupol, Melitopol și Herson se aud și ele, dar vor răsuna mai des și mai tare când le vom elibera. Donețk, Horlivka și Lugansk – se vor auzi de asemenea. Dzhankoy, Yevpatoriya, Yalta – și ele.

Cu siguranță. Nu vom vorbi despre ce nu este al nostru. Doar cuvintele noastre, cuvinte ucrainene, se aud”, a arătat el.

Președintele ucrainean a adăugat că aceste cuvinte se aud grație forțelor armate, celor de operațiuni speciale, spionajului, serviciilor de securitate, dar și angajaților serviciilor de urgență:

”Poate pare pentru cineva că, după o serie de victorii, avem o acalmie. Dar această nu este o acalmie. Aceasta este pregătirea pentru următoarea etapă.

Pentru următoarea etapă de cuvinte care sunt foarte importante pentru noi și care trebuie neapărat să fie auzite. Pentru că Ucraina trebuie să fie liberă – în întregime.

În concluzie, ca întotdeauna, cuvintele vor răsuna întotdeauna. Ele sunt auzite de noi, vor fi auzite de copiii noștri, vor fi auzite de nepoții noștri. Ele vor fi auzite în Ucraina liberă.”

Share