Dmitri Peskov: Cadavrele descoperite în Izium sunt minciuni

Share

Kremlinul, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, respinge drept minciuni informaţiile despre descoperirea a sute de cadavre şi a unei gropi comune la Izium, în estul Ucrainei, după retragerea forţelor ruse.

”Este o minciună. Bineînţeles că vom apăra adevărul, în acest caz”, subliniază purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 440 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite săptămâna trecută, în apropiere de Izium, în mijlocul unei păduri de pini, la liziera acestui oraş recucerit de către militari ucraineni, de la cei ruşi.

De la începutul intervenţiei sale militare în Ucraina, Rusia a dezminţit în mai multe rânduri că a comis atrocităţi.

”Este acelaşi scenariu ca la Bucha”, a tunat Dmitri Peskov, referindu-se la alt oraş ucrainean, situat în apropiere de Kiev, unde forţe ruse au fost acuzate de faptul că au comis atrocităţi, acuzaţii pe care Moscova le neagă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat asigurări că Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în anul 2014, face parte integrantă din teritoriul Rusiei, după ce oficiali ucraineni au reiterat că vor să pună capăt ocupaţiei ruse.

”Orice atac pe teritoriul rus va primi un răspuns adecvat”, a ameninţat Dmitri Peskov.

Share