Vladimir Putin a recunoscut eşecul din Ucraina şi încearcă haosul controlat

Share

Vladimir Putin poate începe noi aşa-zise operațiuni speciale,pentru a acoperi eșecul din războiul cu Ucraina.

Pentru că nu sunt prevăzute victorii rusești în războiul cu Ucraina, mai multe țări din spațiul post-sovietic sunt amenințate, menționează influentul canal rus de Telegram „General SVR”.

Pe 11 august, Vladimir Putin a avut mai multe întâlniri cu forțele de securitate, privind războiul cu Ucraina, iar starea de spirit a fost foarte negativă.

„Putin a pus o întrebare directă, cu cerința de a se răspunde sincer: ce fel de rezultate pot fi așteptate până la începutul lunii septembrie? A auzit mai multe răspunsuri care pot fi rezumate: fără victorii zgomotoase acum”, a spus sursa citată de General SVR.

Vladimir Putin a discutat această problemă și cu apropiați din anturajul său, după care a ajuns la concluzia că dezastrul ucrainean trebuie acoperit cu un altul.

Putin a adus personal în discuție posibilitatea de a desfășura simultan o „operațiune militară specială” mai convingătoare, pe teritoriul unui stat terț, unde este posibil să se obțină un rezultat victorios și astfel să se deplaseze atenția de la Ucraina.

Subordonații săi au fost instruiți să elaboreze scenarii pentru astfel de operațiuni speciale în Kazahstan și Georgia, până la 1 septembrie.

„Ieri, în prezența mai multor persoane, Putin a recunoscut de fapt pentru prima dată că conflictul militar din Ucraina nu decurge conform planului, ci devine o problemă pentru el personal și necesită măsuri urgente, pentru a-l rezolva”, se menționează în postarea canalului de Telegram.

În noul conflict, Putin plănuiește să folosească tactica sa preferată, de haos controlat, pentru a oferi propriei populații dovada incontestabilă că el este câștigătorul.

Lucrurile nu au mers așa în Ucraina. „Se angajează în ceva serios, ideea este nebună și distructivă nu doar pentru Putin, ci și pentru țară”, a precizat „General SVR”.

Share