home CORUPTIE, POLITICA Viorica Dăncilă vrea să intre ca berbeaca la dezbaterea cu Iohannis

Viorica Dăncilă vrea să intre ca berbeaca la dezbaterea cu Iohannis

Share

Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, a declarat ca este posibil ca Viorica Dăncilă sa incerce sa participe si ea la dezbaterea anuntata de Klaus Iohannis cu jurnalisti si analisti politic.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Intrebat daca ar trebui ca Dăncilă sa mearga la dezbaterea lui Iohannis, Steriu a raspuns afirmativ.

„Bineinteles. Noi cerem din prima zi de campanie o dezbatere intre cei doi candidati, nu o dezbatere a unui candidat. De altfel, nici nu cred ca acest cuvant se potriveste.

Mai degraba Klaus Iohannis isi organizeaza o intalnire cu Rares Bogdan, care probabil va fi moderatorul, si probabil cu inca doi-trei jurnalisti aserviti si un mic grup de fani, alaturi de SPP-ul din dotare.

Este ridicol ce face si nu este doar o intalnire pe care o astepta doar electoratul PSD-ului.

Sunt inca 3 milioane de oameni care au votat acum cateva zile si inca 8 milioane de oameni care nu au votat, care doresc sa vada o dezbatere intre doi candidati care vor genera alegeri in duminica ce vine pentru a stabili Presedintele Romaniei pentru urmatorii 5 ani”, a afirmat Valeriu Steriu.

Chestionat daca ar fi posibil ca Viorica Dăncilă sa apara la evenimentul de marti anuntat de Klaus Iohannis, purtatorul de cuvant al PSD a raspuns:

„Noi ne dorim foarte mult. Am inteles ca deocamdata niciun jurnalist nu a aflat cum s-ar putea acredita pentru aceasta dezbatere”.

Bogdan Chirieac, analist apropiat de PSD, confirma planul PSD de a o trimite pe Dăncilă la dezbaterea lui Iohannis.

„Nu vad de ce un candidat la presedintia Romaniei ar trebui sa stea pe la usi. Adica doamna Dăncilă nu e cetatean roman? Nu am informatii suplimentare. Deci daca doamna Dăncilă merge la dezbatere, nu vad cum domnul Iohannis ar putea refuza sa-i raspunda la cateva intrebari.

Cum ar putea refuza chestiunea asta? Sigur, daca mergea la dezbaterea aceea intempestiva, conferinta de presa de la PNL, beneficia de avantajul surprizei, fiindca nu s-ar fi asteptat Iohannis.

Prin faptul ca s-a facut publica intentia de a participa, domnul Iohannis isi va lua masurile de rigoare, dar fundamental este normal sa aiba loc dezbatere, daca e cu public cu atat mai bine iar poporul muncitor sa faca alegerea”, a declarat Bogdan Chirieac.

In replica, europarlamentarul PNL Rares Bogdan a declarat ca Viorica Dăncilă nu are ce sa caute la dezbaterea de marti a presedintelui Klaus Iohannis. El a precizat ca seful statului nu are ce sa dialogheze cu prezidentiabilul PSD, iar pesedistii incearca sa o victimizeze pe Dăncilă.

„Noi am fost extrem de clari. Vad ca staff-ul de campanie al doamnei Dăncilă, neavand ce sa prezinte din partea doamnei Dăncilă, se agata cu disperare si incearca sa o victimizeze pe doamna Dancila pe aceasa chestiune. Presedintele Romaniei nu are ce sa dialogheze cu aceasta doamna, reprezentanta unui partid care a lovit la temelia statului.

Nu are ce sa caute doamna Dăncilă, daca dezbaterea este cu jurnalisti, analisti, comentatori pe care la aceasta ora nu ii stie nimeni exact. Vor fi sase sau opt, cinci, inca nici numarul nu este stabilit”, a afirmat Rares Bogdan, sambata la Antena 3, intrebat daca poate participa si Viorica Dăncilă la dezbaterea de marti, daca ar vrea sa participe.

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) a anuntat ca va gazdui dezbaterea de marti a presedintelui Klaus Iohannis cu politologii si formatorii de opinie, care va avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, potrivit unui comunicat de presa.

Klaus Iohannis a anuntat, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri la sediul PSD, ca marti va organiza o dezbatere cu politologi si formatori de opinie. Seful statului a precizat ca nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dancila, deoarece aceasta „a fost parte activa a marlaniilor pesediste si a sprijinit activ incercarile de acaparare a Justitiei”.

Share