home CORUPTIE, POLITICA Raluca Prună: Daţi-l afară pe Tudorel Toader, nu reprezintă România!

Raluca Prună: Daţi-l afară pe Tudorel Toader, nu reprezintă România!

Share

Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, afirma ca Tudorel Toader trebuie sa fie „retras” din toate forurile in care reprezinta statul roman.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Tudorel Toader ar trebui retras din toate forurile in care reprezinta statul roman. Nu e Comisia de la Venetia singurul astfel de for, desi cel mai important. Eu nu inteleg intarzierea in a opera aceste retrageri de incredere a statului in Toader.

Justitia si atacul asupra acesteia a fost fermentul care a permis resetarea guvernamentala. Care fara presiunea societatii civile nu ar fi fost posibila”, a scris Raluca Prună pe Facebook.

Grupul Reset Iasi anunta ca a primit un raspuns din partea Comisiei de la Venetia in privinta solicitarii ca lui Tudorel Toader sa i se retraga calitatea de membru al acestui organism.

„In perioada februarie-iulie 2019, grupul Reset a purtat o corespondenta cu Comisia, in care am intrebat, printre altele, ce masuri poate lua aceasta in cazul in care unul dintre membrii sai care actioneaza contrar Statutului, principiilor si recomandarilor sale exprese poate fi exclus/revocat din cadrul Comisiei.

Comisia ne-a raspuns ca sarcina numirii si retragerii unui membru apartine statului membru, in acest caz Guvernului Romaniei”, anunta Reset.

Executivul ia deja in calcul inlocuirea fostului ministru al justitiei Tudorel Toader din calitatea de reprezentant al Romaniei in Comisia de la Venetia. Surse politice spun ca, inainte de finalul acestui an, Executivul ar urma sa notifice Comisia ca tara noastra i-a retras increderea lui Toader.

Motivul ar fi ca rapoartele critice adoptate de organismul international in cazul tarii noastre vizeaza si masuri sustinute sau promovate de Ministerul Justitiei in timpul mandatului lui Tudorel Toader.

Reset a lansat o petitie online prin care strange semnaturi pentru retragerea lui Tudorel Toader din Comisia de la Venetia.

Share