home POLITICA Viorica Dăncilă: Iohannis vrea guvern pentru convieţuirea în grupuri

Viorica Dăncilă: Iohannis vrea guvern pentru convieţuirea în grupuri

Share

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat ca presedintele Iohannis isi doreste un guvern care sa incurajeze convietuirea in grupuri, in loc de familii.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Daca domnul Iohannis considera ca acest guvern a esuat pentru ca a crescut pensiile si salariile, a generat una dintre cele mai mari cresteri economice din Uniunea Europeana, a dus somajul la un minim istoric si a crescut considerabil investitiile, inseamna ca un guvern de succes este ceea ce ne propune opozitia pe care el o incurajeaza: taieri de pensii si salarii, eliminarea sprijinului pentru angajati, taierea veniturilor specialistilor din IT, renuntarea la dreptul de proprietate si convietuirea in grupuri. Aceasta este viziunea presedintelui pentru un guvern de succes?”, a spus Dăncilă.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca actualul Guvern are nevoie de o noua confirmare in Parlament, solicitand ca aceasta procedura sa fie declansata.

„Dupa alegeri, cu o noua majoritate, in mod constitutional, putem face mult mai mult impreuna. Pana atunci, astazi, actualul Guvern are nevoie de o noua confirmare in Parlament, printr-o procedura pe care le solicit sa o declanseze. Daca – daca – noua configuratie a Guvernului va trece in Parlament, eu le spun celor de la guvernare ca voi ramane ferm pe pozitia mea de aparator al valorilor democratice, al statului de drept, al modelului de dezvoltare pro-occidental, pe care il merita si il doresc majoritatea romanilor. Nu voi permite PSD sa isi bata joc de Romania si de romani! Daca insa noua configuratie a Guvernului nu va fi aprobata, ii asigur pe romani ca exista solutii corecte, democratice si constitutionale pentru ca Romania sa nu intre intr-o criza profunda”, a spus seful statului, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a sustinut ca exista suficiente voturi in Parlament pentru o solutie de tranzitie care sa inlocuiasca actualul Executiv, subliniind ca partidele de Opozitie trebuie sa aiba un comportament „rezonabil”.

„Daca vor sa dea dovada de responsabilitate toti cei care inteleg ca aceasta guvernare toxica nu mai poate continua, exista suficiente voturi in Parlament pentru a sustine chiar si o solutie de tranzitie, care sa inlocuiasca actualul Guvern si care sa opreasca dezastrul actual. Partidele de Opozitie, toate, trebuie sa aiba un comportament rezonabil, in caz de criza. Doar votul romanilor poate configura o noua majoritate care sa puna in practica viziunea pe care si eu, dar si multi alti oameni de buna-credinta, pro-europeni, pro-occidentali, sustinatori ai democratiei si statului de drept o sprijinim”, a afirmat presedintele.

Citeşte şi
Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, anunta ca Viorica Dăncilă ar urma sa fie pusa
Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Daniel Suciu, de la Dezvoltare, încearcă să-i momească pe parlamentarii
Nu am putut să cred că voi scrie vreodată despre Diversiunea Paleologu. Băiatul Ambasadorului Golanilor,
Discursul premierului Dăncilica, zis şi Viorica Dăncilă, de joi seară, din studioul RTV, a fost
Noua teroare care planează deasupra României este Frăţia Broşelor. Premierul Viorica Dăncilă a anuntat, la
Mai mulți lideri PSD au relatat că Darius Vâlcov nu a dispărut de tot din
Vicepreședintele SUA, Mike Pence, nu se va mai întâlni cu premierul Viorica Dăncilă. Întâlnirea ar
Întâlnirile de lucru ale Viorică Dăncilă continuă să fie prezentate fără sonor. Poate ca să
Premierul Viorica Dăncilă este pazita si de fostul bodyguard al lui Liviu Dragnea, desi in
Viorica Dăncilă s-a cadorisit cu o nouă poreclă. Pentru că imaginaţia românilor este fără limite
Share