home CORUPTIE, POLITICA Iordache: „Respingerea doamnei Gârbovan, cel mai mare atac la adresa independenţei Justiţiei”

Iordache: „Respingerea doamnei Gârbovan, cel mai mare atac la adresa independenţei Justiţiei”

Share

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat ca respingerea de catre Klaus Iohannis a Danei Garbovan pentru functia de ministru al Justitiei reprezinta un „atac la adresa independentei justitiei”. El s-a certat apoi cu moderatoarea emisiunii de la Realitatea TV, Marinela Mititelu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Iordache a sustinut ca este foarte grav gestul lui Iohannis de a o respinge pe Garbovan . „Este cel mai mare atac pe care si l-a permis sa-l faca presedintele Romaniei la independenta justitiei”, a sustinut deputatul PSD.

El s-a enervat apoi dupa ce moderatoarea emisiunii i-a atras atentia ca presedintele Klaus Iohannis nu s-a referit la Dana Girbovan cu privire la competenta, ci cu privire la valorile democratice, cu privire la luarile sale de pozitie.

”Vreti sa spuneti ca o judecatoare, presedinte UNJR, e un atac la democratie? Asta vreti sa spuneti?”, s-a rastit Iordache.

Iohannis a anuntat miercuri ca respinge toate propunerile lui Dancila.

„Resping propunerea pentru ministrul justitiei. Nu voi tolera sa fie ignorat votul dat in 26 mai, cand s-a blocat prin votul romanilor programul PSD si ALDE de a destructura justitia, de a opri lupta anticoruptie si de a baroniza total Romania. PSD si ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea institutiilor si nu voi tolera propuneri care sunt total impotriva valorilor democratice in care cred majoritatea romanilor si in care cred si eu”, a spus Iohannis, referindu-se la Garbovan.

Share