home EVENIMENT, POLITICA Fără precedent! Nu mai are cine pleda pentru România la CEDO!

Fără precedent! Nu mai are cine pleda pentru România la CEDO!

Share

Romania a devenit un caz fara precedent in istoria Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), in conditiile in care nu-si mai poate sustine apararile in fata magistratilor europeni, dezvăluie jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Motivul: situatia dezastruoasa de la Agentul Guvernamental pentru CEDO, care s-a acutizat in timpul mandatului ultimului reprezentant al Romaniei, fostului secretar de stat, Viorel Mocanu.

Este Agentul CEDO care a demisionat dupa ce s-a dezvaluit ca i-a luat apararea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, in procesul intentat Romaniei, desi trebuia sa apere interesele tarii.

Cat de grava e situatia? Atat de grava incat ministrul de Externe, Ramona Manescu, a trimis o scrisoare magistratilor CEDO in care cere amanarea proceselor care aveau termene la inceputul lunii septembrie. Iar motivele pe care le invoca sunt incredibile.

“Niciodata in istoria CEDO nu s-a facut o astfel de cerere pe un astfel de motiv”, au explicat pentru Ziare.com surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Dezastrul

Motivele invocate de Manescu: Romania nu mai are Agent Guvernamental, co-Agenti Guvernamentali, iar in intreaga directie mai lucreaza doar 8 persoane, desi schema prevede 23 de posturi. Concret: institutia a fost decimata de demisii.

“Institutia este pusa efectiv pe butuci. Agentul Guvernamental pentru CEDO practic nu mai are cu cine sa lucreze. Institutia a fost dinamitata in ultimile sase luni ale mandatului lui Viorel Mocanu”, sustin sursele citate.

Iar aceasta situatie are loc in contextul in care CEDO este asteptata sa solutioneze mai multe dosare cu miza. In plus, sunt asteptate o serie de procese pe care Romania mai mult ca sigur le va pierde.

Citeşte şi
Tudorel Toader a postat pe Facebook, duminică seară, chiar în timp ce zeci de mii
Viorel Mocanu, avocatul lui Florin Salam, a fost numit în funcţia de agent guvernamental pentru
Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul deschis împotriva României, după ce Agenţia
Restauraţia în Justiţie continuă pe coordonate incredibile. Procesele lui Liviu Dragnea (Bombonica), Tăriceanu (mărturie mincinoasă),
Jurnalista Feri Predescu acâştigat la CEDO contra statului român, după ce a fost condamnată pentru
Bărbatul care l-a ucis pe jurnalistul turc Hrant Dink, redactor-şef al ziarului Agos, a fost
~te-a muscat un caine in Capitala? CEDO te despagubeste!~teroristi capturati de DIE, DIICOT si Politie~Dan
Vantu si Nelu Legiune au fost eliberati pentru ca nu mai au condamnari. SOV, in
Taxa pe poluare prevăzută de legislaţia română, astfel cum a fost modificată inclusiv în decembrie
~Avocatul-parlamentar Frunda a aparat clienti intr-un proces contra statului~Dragnea da toti banii inapoi~salarii de nababi
Share