home EVENIMENT, POLITICA Violeta Alexandru a fost lăudată de ministrul muncii german

Violeta Alexandru a fost lăudată de ministrul muncii german

Share

După vizita făcută de Violeta Alexandru în Germania, legată de situaţia muncitorilor români din această ţară, ministrul Muncii este lăudat de omologul ei german.

„Ministrul Muncii din România, ţară care a pus, efectiv, problemele muncitorilor sezonieri pe agenda europeană şi care vine şi cu propuneri de soluţii”, a spus ministrul Muncii din Germania, Hubertus Heil, într-o conferinţă cu numeroşi alţi miniştri europeni.

„Nu prea sunt eu obisbuita să fiu lăudată (nici nu am cerut vreodată, sunt cel mai sever critic al meu) aşa că iau aprecierile Ministrului Muncii din Germania, domnul Hubertus Heil adresate astăzi în videoconferinţa cu toţi miniştrii care gestionează Munca/Protecţia Socială din UE ca fiind una dintre cele mai frumoase forme de respect pentru România.

Ascultându-l, mă gândeam de câte ori o fi avut vreun ministru PSD al muncii un dialog atât de deschis şi de eficient cu omologi din UE. Mie nu mi-a venit să cred când, ajungând în Minister, am văzut uimirea angajaţilor când au înţeles că pentru mine dialogul cu alţi miniştrii UE este la fel de normal şi de frecvent precum este cel cu membri ai Cabinetului din România. România trebuie să fie la masa deciziilor mai ales când vine vorba despre drepturile romanilor iar încrederea celorlalţi colegi din UE, trecerea de la un dialog de protocol la convorbiri de substanţă, purtate natural se câştigă prin seriozitate. Aici a ajuns România în doar câteva luni de mandat al unui ministru liberal la Muncă.

Prima intervenţie solicitată după discursurile de la începutul videoconferinţei de astăzi: Ministrul Muncii din România, ţară care a pus, efectiv, problemele muncitorilor sezonieri pe agenda europeană şi care vine şi cu propuneri de soluţii care să asigure un minim pachet de protecţie socială indiferent de ţară în care se lucrează.

Mândră să reprezint România şi conştientă că această încredere din partea omologilor europeni înseamnă că trebuie să rămân implicată şi aici până la atingerea rezultatelor în privinţa condiţiilor de cazare, plată, asigurări, transport, etc.. Le iau pe rând, facem schimbări. Sunt convinsă că peste ani, când voi privi înapoi la schimbările începute chiar în această perioadă, o să pot ţine capul sus.

Am rugămintea să mă ajute fiecare roman care pleacă să muncească în străinătate – să plece doar prin contract de muncă şi să verifice contractul. Eu fac tot ceea ce pot, vă rog să faceţi ceea ce este mai bine pentru dvs., pentru ziua de mâine dar şi pentru mai departe, atunci când ieşiţi la pensie, de exemplu”, a scris Alexandru pe Facebook.

Violetă Alexandru a efectuat recent o vizită în Germania, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă muncitorii romani din această ţară.

„Este pentru prima dată când Ministrul Muncii din România este activ, implicat pentru cauza romanilor care muncesc în străinătate. Văd că omologii mei îmi respecta eforturile. Îi mulţumesc Ministrului Federal al Muncii din Germania care a decis să viziteze România pentru evaluarea progreselor făcute de la ultima întâlnire. Acest lucru arată că România, românii care lucrează în străinătate, echipa guvernamentală până la urmă, de ce să nu recunoaştem, este luată în serios”, anunţa Alexandru la imceputul săptămânii.

Share