VIDEO CTP compară teroriştii Hamas cu pelerinii la moaştele Sf. Parascheva

Share

Cristian Tudor Popescu (CTP) a fost reclamat la CNCD, de către Liga Studenţilor (LS IAŞI), sub acuzaţia că ar fi comparat teroriştii Hamas cu pelerinii de la moaştele Sfintei Parascheva.

El a afirmat într-o emisiune că ”pelerinii de la Iaşi, deci oameni care cred că o să se vindece, că o să se îmbogăţească, că nu ştiu ce-o să mai primească ducându-se la moaştele Sf. Parascheva, nu sunt cu nimic deosebiţi de cei care cred că îi aşteaptă o masă împărătească şi 72 de fecioare în Rai”.

CTP compară teroriştii Hamas cu pelerinii la moaşte

Jurnalistul explică faptul că a comparat doar credinţa unor oameni în bunătăţile care, potrivit Coranului, îi aşteaptă în Rai cu credinţa altor oameni că nişte rămăşiţe umane mumificate pot face minuni pentru ei.

CTP consideră că această nouă reclamaţie la CNCD nu va trece de acest for.

Cristian Tudor Popescu s-a referit, în emisiunea CAP la CAP, realizată împreună cu RECORDER, la martiri ”oameni care se aruncă în aer cu uşurinţă, ca să fie terorişti, sinucigaşi, martiri, pentru că-i aşteaptă 72 de fecioare acolo, mai mult sau mai puţini virgine, dar cu ochi frumoşi, cu ochi frumoşi”.

Citeşte şi: CTP rupe colaborarea cu Digi24, dacă Geoge Simion e primit în studiouri

”Dacă te aşteaptă 72 de fecioare, vin şi carne de orice fel acolo, parcă-ţi vine, aşa, să îţi pui o centură cu explozibili şi să te duci să te arunci în aer (…) Mai trebuie spus ceva: să nu râdem de faptul că oamenii aceia cred în chestia asta cu vinul, cu carnea şi cu 72 de fecioare.

Să nu râdem, că râdem de noi. Ce deosebire este între ei şi cei care se duc acum, când vorbim noi, la Sfânta Parascheva? (…) oameni care cred că o să se vindece, că o să se îmbogăţească, o să, nu ştiu, o să mai primească ducându-se la moaştele acelea, nu sunt cu nimic deosebiţi de cei care cred că îi aşteaptă o masă împărătească şi 72 de fecioare”, a mai afirmat jurnalistul în emisiune.

Citeşte şi: VIDEO CTP spune că Sorin Oprescu era, pentru România, un răcnéte

În urma acestor declaraţii, Liga Studenţilor Iaşi a anunţat că a sesizat CNCD.

”Liga Studenţilor (LS IAŞI) a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu umilirea de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a celor peste 350.000 de pelerini care s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva la Iaşi, pe care i-a comparat cu teroriştii sinucigaşi Hamas care se aruncă în aer şi omoară oameni cu credinţa că vor întâlni în viaţa de apoi 72 de fecioare”, a transmis organizaţia studenţească.

Ce spun studenţii

Potrivit studenţilor, ”astfel de declaraţii în spaţiul public, care sunt de natură să aducă atingere demnităţii creştinilor, umilindu-i şi degradându-i pe pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva la stadiul de terorişti islamici sunt total inacceptabile şi trebuie sancţionate”.

”Pentru majoritatea studenţilor din Iaşi, participarea la slujbele care se desfăşoară la Catedrala Mitropolitană şi închinarea la moaştele Sfintei Cuvioase Paraschiva le oferă acestora alinare în necazuri, nădejde şi putere pentru a trece peste greutăţile vieţii, credinţa acestora fiind manifestată în deplinătatea libertăţii de religioase şi de conştiinţă, pe care nimeni nu are dreptul să o batjocorească, nevoia acestora de trăire spirituală nefiind împlinită de altcineva sau de altceva, cu atât mai puţin de vorbele de duh ale domnului Popescu”, au mai transmis studenţii.

A fost o comparaţie

Jurnalistul a explicat, joi seară, că nu a făcut decât să compare ”credinţa unor oameni în bunătăţile care, potrivit Coranului, îi aşteaptă în Rai, cu credinţa altor oameni că nişte rămăşiţe umane mumificate pot face minuni pentru ei”.

”Cum aş fi putut să compar ACŢIUNILE unora, puţini, dintre cei ce cred în raiul islamic, care se aruncă în aer folosind centuri explozive, cu pelerinajul paşnic al fidelilor Sf. Parascheva, care, după vizita la moaşte, se duc pur şi simplu acasă?

Am râs de naivitatea ambelor categorii. Atât, măi băieţi şi fete, am râs, n-am cerut interzicerea cultului Sf. Parascheva sau a celui islamic”, a transmis jurnalistul.

Este credincios

Cristian Tudor Popescu explică faptul că şi el este credincios.

”Cred în libertate, şi, prin urmare, deşi nu sunt religios, cred că oamenii trebuie lăsaţi să practice religia pe care o doresc, în bună pace (…)

Închei menţionând că toate acuzaţiile la adresa subsemnatului înaintate CNCD, în ultimii ani, s-au soldat cu condamnarea din partea CNCD şi apoi cu desfiinţarea condamnării, de către Justiţie (…)

Asta studenţească, atentat terorist cu moaştele Sf. Parascheva, în opinia mea nu va trece de CNCD”, a mai transmis Cristian Tudor Popescu, conform News.ro.

Share