Victor Ponta este acuzat de plagiat în teza de doctorat

Share

Revista americană Nature
18 iunie 2012

Noul guvern al României, încă clătinându-se în urma unui scandal care l-a forţat pe ministrul Cercetării (sic!) să demisioneze luna trecută, se confruntă cu noi acuzaţii de plagiat care lovesc la vârf.

edublogs

Premierul Victor Ponta a fost demascat pentru copierea de largi secţiuni din teza sa de doctorat în drept din anul 2003 din mai multe publicaţii, fără a face referire la sursa preluării.

Dacă acuzaţiile sunt dovedite, ele ar putea duce la o presiune publică pentru ca Ponta să demisioneze, spun oameni din mediul politic românesc.

Alegaţiile fac să apară noi bănuieli despre capacitatea executivului de a contracara corupţia în învăţământul superior românesc.

~am citit prima dată asta aici~

Revista Nature a văzut documente compilate de o sursă anonimă, ce indică faptul că mai mult de jumătate din lucrarea de doctorat al lui Victor Ponta, de 432 de pagini, asupra funcţionării Curţii Internaţionale de Justiţie, conţin text duplicat.

Mai mult, lucrarea a fost apoi republicată cu foarte puţine modificări minore sub formă de volum, în anul 2004 şi de asemenea formează baza cărţii lui Ponta din 2010. O fostă studentă a lui Ponta, Daniela Coman, este nominalizată coautor al acestor lucrări.”

Share