Victor Ponta: “Da’ să ştiţi că eu tot o să mă duc la Bruxelles!”

Share

Această declaraţie de presă scurtă, consternantă, tupeistă şi lipsită de orice acoperire este ca o radiografie a ceea ce reprezintă în acest moment premierul României, Victor Ponta.

Adevarul

Bănuiesc că nimeni nu are nici o surpriză. Trei zile la rând domnul preşedinte a dat mesaje prietenilor săi, domnului Daniel Funeriu, să sune în America.”

Prim-ministrul a promis că se va supune verificărilor şi crede că “e cel puţin comic ca Revista Natura să se ocupe de lucrarea lui din domeniul dreptului”. Nu şi atunci când se ocupă de natura umană.

Ponta a continuat pe un ton ironic, afirmând că speră că n-a prejudiciat natura şi mediul înconjurător prin lucrarea sa. Noi credem că există anumite categorii de oameni care ar putea să facă acest lucru.

• El Mundo: El primer ministro rumano Victor Pontas, acusado de plagiar su tesis doctoral

Ponta: “E ciudat însă că sunt acuzat că am plagiat de la domnul Diaconu… care mi-a scris prefaţa. E cam ciudat totuşi.”

Nu e ciudat deloc. Este o metodă tipică de a-i închide gura celui de la care ai plagiat, când peste domnul Diaconu e umbrela puternicului profesor în drept şi politician, prim-ministru la vremea când îşi dădea Ponta doctoratul, Adrian Năstase.

• Global Post: Romanian Prime Minister Victor Ponta accused of plagiarizing PhD thesis

Să ne amintim că în acel moment toată ţara ştia că Ponta, supranumit Micul Titulescu, era consacrat ca delfinul prim-ministrului Adrian Năstase. Filiaţiile sunt clare iar motivaţia asemeni. Ele trebuie doar demonstrate. Până atunci, atragem atenţia: poate că lucrurile stau astfel sau nu.

• Chicago Tribune: Romania PM accused of plagiarism – Nature

Şi proba finală, definitorie a tupeului nemăsurat al acestui om.

Dar să ştiţi că eu tot o să merg la Bruxelles. (…) [Dl. Băsescu] răspunde în faţa Marii Adunări Naţionale… şi a celor de la HotNews

Bine, domnule Ponta, mergeţi la Bruxelles, numai vedeţi să nu staţi în antecameră.

citeşte şi:
Radio Netherlands: Romanian PM may have copied his PhD: Nature journal
Malaysia Star: Romania PM accused of plagiarism – Nature

Share