Unităţile militare ruse din Herson vor să se predea

Share

Unitățile rusești din sudul Ucrainei, din Herson, sunt prinse între armata ucraineană și malul drept al răului Nipru, dincolo de care este partea ocupată a Ucrainei.

Unii dintre comandanțîi ocupanților ruși încearcă să ia legătura cu reprezentanți ai forțelor armate ucrainene, pentru a depune armele și a se preda, scrie Pravda Ucraina.

„Controlul armat pe care îl menținem asupra trecerilor și arterelor de transport peste răul Nipru îi face să realizeze că sunt prinși între forțele ucrainene, unitățile staționate în această parte a Regiunii Herson, și malul drept al răului.

Prin urmare, li s-a oferit o cale de ieșire, sub forma unei tranziții, sub auspiciile dreptului umanitar internațional, sau de a se întoarce acasă”, a declarat Nataliia Humeniuk, purtătoare de cuvânt a Comandamentului Operațional Pivden (Sud).

Humeniuk a mai spus că soldații ruși sunt demoralizati și nu văd care este scopul prezenței lor pe acest front.

„Primim informații că ei [trupele rusești] sunt cu adevărat demoralizate, chiar nu văd rostul prezenței lor pe acest front. Ei văd ce s-a întâmplar pe frontul de est (Regiunea Harkov) și realizează că un astfel de curs al evenimentelor este de asemenea posibil”, a detaliat Humeniuk.

Ea a mai spus că sunt cazuri în care comandamentul unităților rusești a contactat reprezentanți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a negocia predarea acestora: „Acestea sunt supuse unei inspecții amănunțite”.

Share