home MASS MEDIA Ultima postare a lui Dan Badea pe blogul şters de Blogger

Ultima postare a lui Dan Badea pe blogul şters de Blogger

Share

Monitorizăm zilnic câteva sute de website-uri, de la cele ale cotidianelor naţionale, la website-uri ale diferitelor bloguri ale confraţilor. Unul dintre acestea a fost şi Dan Badea Blog, pe adresa URL badeadan.blogspot.com. Iată ultima sa postare, cu puţin timp înainte ca Blogger să-i şteargă website-ul gâzduit pe serverul său. Contextul în care s-a petrecut acest lucru l-am explicat amănunţit aici.

Roşca

Ioan Mihai Roşca, directorul general interimar al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, interzice, conform unui comunicat Mediasind, accesul conducerii Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti în sediul aflat în clădirea Agerpres din Piaţa Presei Libere.

Cu peste 40 de ani de activitate informativă în cârcă, Roşca este o prelungire securistoidă a presei comuniste în secolul 21, un dinozaur bine înşurubat în presa română, menţinut ilegal pe post, deşi i-a venit sorocul de ieşire la pensie în urmă cu vreo doi ani.

Este ceea ce eu numesc un derbedeu de presă, adică un personaj care nu e nici ziarist, nu iubeşte presa şi ziariştii, dar se foloseşte de oportunitatea oferită de presă pentru a promova pentru sine sau alţii, contra unui ce profit, idei sau ştiri plasate de unul sau altul dintre cei care-l controlează.

Deşi agenţia pe care o conduce este una de stat, aflată sub controlul
Parlamentului, Roşca se crede pe moşia lui tat-su şi a instaurat teroarea şi
sclavia în instituţia numită Agerpres.

E un fel de Mirela Iacob (terorizda de la Curentul), în variantă masculină,
care aşteaptă să fie încălţat de procurori pentru numeroasele abuzuri comise, conform informaţiilor apărute deja în presă, în calitatea lui de stăpân de jurnalişti-sclavi.

Nu ştiu dacă individul a fost sau nu colaborator al Securităţii ca poliţie politică, dar după apucături pare să fi fost cel puţin informator de lux, pentru că nu lucra, pe vremea lui Ceauşescu, la Agerpres decât lume atent verificată şi profund dedicată regimului de teroare al dictatorului.

Iată că, peste ani, a devenit şi el un mic dictator protejat de un parlament
pestriţ, compus din puşcăriaşi nedeplasabili la celule, pentru că au primit
închisoare cu suspendare, de puşcăriabili get-beget, de mafioţi veroşi
proveniţi din diverse medii, în care s-a exersat din plin ticăloșia şi, din
nefericire, doar de câteva zeci de oameni oneşti, dar lipsiţi de putere.

Trăim vremuri cumplite.

Share