UE îi explică lui Elon Musk de ce poate interzice Twitter

Share

UE l-a avertizat pe Elon Musk că va interzice Twitter, dacă miliardarul nu va respecta regulile sale stricte, privind moderarea conţinutului.

Este un conflict de reglementare, asupra viitorului platformei de socializare, a informat Financial Times, citată de Reuters, via News.ro.

Comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, a transmis avertismentul, în timpul unei întâlniri video cu Musk, de miercuri, a relatat FT, citând persoane care cunosc discuţia.

Breton i-a spus lui Musk că trebuie să respecte o listă de reguli, inclusiv renunţarea la o abordare arbitrară a restabilirii conturilor utilizatorilor interzişi şi acceptarea unui ”audit independent amplu” al platformei, până anul viitor, potrivit raportului.

Potrivit unui transcript al conversaţiei cu Musk, pus ulterior la dispoziţia Reuters, de Breton, comisarul a spus că Twitter se confruntă “cu o muncă uriaşă”, pentru a se conforma reglementărilor europene.

”Mai este de lucru enorm, deoarece Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze în mod semnificativ moderarea conţinutului şi să protejeze libertatea de exprimare, să abordeze dezinformarea cu hotărâre şi să limiteze publicitatea direcţionată”, i-a spus Breton lui Musk.

Breton şi Musk au convenit că UE va efectua un test de stres, la sediul Twitter, la începutul anului 2023, pentru a evalua conformitatea Twitter cu regulile UE.

Breton l-a îndemnat anterior pe Musk să respecte regulile importante ale UE împotriva discursului instigator la ură şi a dezinformării online.

De asemenea, comisarul de Justiţie al Comisiei Europene, Didier Reynders, a exprimat comentarii similare.

Share