Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid, un rănit

Share

O explozie a avut loc la Ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat, care manipula o scrisoare.

Este anunţul făcut de ministerul spaniol de Interne, informează CNN. Explozia a avut loc în jurul orei locale 13.00, când poliţia a fost anunţată de o deflagraţie la o reprezentanţă diplomatică, potrivit “El Mundo”.

Angajatul rănit s-a dus pe propriile picioare, la spital. Explozibilul se afla într-un plic, pe care l-a deschis.

Plicul conţinea o cantitate mică de explozibil artizanal, au declarat pentru agenţia EFE surse din cadrul Poliţiei.

Scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a trecut prin scaner, ci a fost deschisă de un paznic, în grădina ambasadei.

Poliţia spaniolă a activat protocolul antiterorist şi a izolat zona în care se află ambasada. Forţele specializate în dezactivarea explozibililor, Tedax, precum şi alte unităţi de poliţie, cu câini special dresaţi, au fost desfăşurate la faţa locului.

Oleg Nikolenko, un purtător de cuvânt al ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că viaţa angajatului rănit la Ambasadă – pe care îl numeşte comandant – nu este în pericol.

El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit şi că securitatea a fost sporită la toate ambasadele ucrainene.

“Ambasada Ucrainei din Spania a primit un plic. În timpul inspecţiei, plicul a explodat în mâinile comandantului. Comandantul are uşoare, acum este spitalizat, primeşte îngrijirile medicale necesare. Nu există nici o ameninţare la adresa vieţii sale”, se arată în mesajul purtătorului de cuvânt, citat de agenţia ucraineană UNIAN.

Dmitro Kuleba “a emis o instrucţiune urgentă pentru a intensifica securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate”, a declarat Nikolenko.

“Oricine se află în spatele acestei explozii nu va reuşi să intimideze diplomaţii ucraineni sau să le oprească activitatea lor zilnică depută pentru a întări Ucraina şi pentru a contracara agresiunea rusă”, a declarat Nikolenko, citându-l pe Kuleba.

Spania, ţară NATO, a trimis echipament militar în Ucraina. Ambasada Ucrainei se află în Hortaleza, în nord-estul Madridului.

Share