home EVENIMENT Ucraina către Rusia: Apărarea aeriană e impenetrabilă!

Ucraina către Rusia: Apărarea aeriană e impenetrabilă!

Share

După ce a finalizat testele cu rachete în largul coastei Crimeei, mesajul transmis de Ucraina Rusiei este simplu. Nu încercaţi vreo şmecherie, suntem impenetrabili aerian!

Ucraina a finalizat cu succes testele cu rachete antiaeriene în largul coastei de vest a Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Este informaţia furnizată de şeful statului major al forţelor armate ucrainene, generalul Viktor Mujenko.

Testele cu rachete antiaeriene s-au încheiat cu succes“, a scris pe contul său de Facebook generalul ucrainean.

Mujenko a apreciat că aceste exerciţii militare, considerate de Moscova o ameninţare la adresa securităţii Crimeii, au contribuit la creşterea capacităţii de luptă a forţelor armate ale Ucrainei. “Frontiera aeriană a Ucrainei este impenetrabilă!”, a concluzionat generalul ucrainean.

Rusia: Patrule NATO – Ucraina în Marea Neagră ar complica situaţia

Un sistem de patrule comune Ucraina NATO ar complica situaţia în Marea Neagră, avertizează diplomaţia rusă.

Administraţia preşedintelui Poroşenko a anunţat că Ucraina e pregătită să coopereze cu state membre NATO. Aceasta pentru organizarea de patrule comune în Marea Neagră. Keivul a denunţat, cu aceeaşi ocazie, comportamentul Rusiei, informează Interfax Ucraina.

Suntem pregătiţi şi am discutat despre opţiunea patrulelor comune în Marea Neagră“, a declarat Oleksandr Turcinov. Demnitarul este secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare.

Problema este că armata rusă domină regiunea Mării Negre după ocuparea Crimeei. Nu există nici o alternativă reală în acest moment. Nu există nici o flotă NATO puternică în Marea Neagră. În trecut nu era necesară, dar acum este necesară“, a subliniat oficialul ucrainean.

Share