Ucraina începe să recupereze din teritoriu, în jurul oraşului Harkov

Share

Ucraina a confirmat că forțele sale au recâștigat controlul asupra mai multor așezări, la nord și la est de Harkov, ceea ce ar putea face mai dificil pentru ruși să lanseze atacuri cu rachete și artilerie împotriva orașului.

Ruska Lozova – un sat la nord de Harkov – „a revenit sub controlul nostru, în ciuda agravării și a pierderilor”, a declarat armata ucraineană, citată de CNN.

Armata a mai spus că satul Verkhnya Rohanka, din estul Harkovului, a fost din nou în mâinile Ucrainei și că operațiunea a fost condusă de generalul colonel Oleksandr Syrsky, comandantul forțelor terestre.

În ultimele două săptămâni, Ucraina a recuperat aproximativ o jumătate de duzină de sate din zonă, apropiindu-și forțele puțin mai mult de liniile de aprovizionare rusești, care sunt situate de la graniță, la Izium.

Forțele ucrainene au împins forțele ruse la 40 de kilometri (24 de mile) est de Harkov, în ultimele 24 – 48 de ore, a declarat reporterilor un înalt oficial american al Apărării.

Oficialul a numit-o parte dintr-“un efort incredibil” al forțelor ucrainene.

„Este doar o altă piesă a rezistenței ucrainene, pe care ei continuă să o demonstreze. Și, din nou, să le reamintești că Harkov este important pentru ruși, deoarece se află la marginea de nord-vest a acelei regiuni Donbas”, a spus oficialul, conform CNN.

Share