Peste 70 de obuziere Howitzer M777 au sosit în Ucraina

Share

Peste 70 de obuziere Howitzer M777 au sosit în Ucraina, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din totalul de 90, pe care SUA s-au angajat să le ofere țării, a declarat reporterilor un înalt oficial american al Apărării.

„Peste 200 de artilerişti ucraineni” au fost antrenaţi acum, pe obuzierele M777, inclusiv un grup de 50 de ucraineni, care urmează să absolve cursul astăzi, a adăugat oficialul.

„Peste 170 de soldați militari ucraineni au fost antrenați în mai mult de o locație pe M777 și mai sunt alți 50 care sunt programați să absolve astăzi, așa că, atunci când vor absolvi astăzi – de fapt, este posibil să fi absolvit deja astăzi – asta ne spune că peste 200 de artilerişti ucraineni s-au antrenat pe M777”, a spus oficialul, conform CNN.

„Alți 50 de ucraineni în plus” vor ajunge la unul dintre locurile de antrenament din afara Ucrainei „mai târziu în această săptămână”, pentru a începe antrenamentul pe obuzele M777.

Un grup de 20 de soldați ucraineni a început “un curs de pregătire de o săptămână”, pe sistemele UAV Phoenix Ghost, pe 1 mai, a adăugat oficialul.

În ultimele 24 de ore, 13 zboruri de asistență de securitate americană pentru Ucraina au sosit în regiunea europeană, iar alte 11 zboruri din SUA vor sosi în regiune, în următoarele 24 de ore, a spus oficialul.

Au existat de asemenea, „23 de livrări prin transport aerian”, din alte cinci națiuni, primite „din nou, în locații din regiunea din afara Ucrainei”, de asistență de securitate pentru țară, a adăugat oficialul.

Share