Ucraina avansează 50 km, în regiunile Harkov şi Donbas

Share

În direcția Kramatorsk, unitățile Forțelor Armate din Ucraina și-au îmbunătățit poziția tactică și au avansat până la o adâncime de 2 kilometri.

În cursul operațiunilor ofensive din direcția Sloviansk, unitățile brigăzii 103 de apărare teritorială, împreună cu unitățile regimentului 15 al Gărzii Naționale a Ucrainei, au avansat până la trei kilometri adâncime și au eliberat așezarea Ozerne”, a declarat Oleksi Hromov, adjunctul șefului Departamentului principal de operațiuni al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit acestuia, grupul de forțe de apărare continuă operațiunile active în direcția Herson. Inamicul este parțial demoralizat, dar continuă să reziste.

„În general, unitățile noastre în anumite direcții au avansat adânc, în apărarea inamicului, de la doi până la câteva zeci de kilometri. Un număr de așezări au fost eliberate.

Suprafața totală a teritoriului revenit sub controlul Ucrainei, în direcțiile Harkov și Sud, este de peste 700 de kilometri pătrați”, a declarat Hromov.

Președintele american Joe Biden a aprobat un pachet suplimentar de armament, în valoare de 675 de milioane de dolari, pentru Ucraina, a anunțat secretarul Apărării, Lloyd Austin, la baza americană Ramstein, din Germania, informează Reuters.

Aliații Kievului s-au reunit la Ramstein, pentru a continua să-și coordoneze ajutorul militar pentru Ucraina, care desfășoară de săptămâna trecută o contraofensivă în sudul țării, pentru a disloca forțele ruse.

Share