Ucraina a eliberat complet nodul feroviar Kupiansk

Share

Tot orașul Kupiansk, împortant nod feroviat din nord-estul țării, a fost eliberat de forţele ucrainene.

Ucraina a alugant trupele ruse de pe pozițiile lor, de pe malul estic al râului Oskil, au anunțat jurnaliștii Agenției France Presse, citați de Le Monde.

Un transportor blindat de trupe și un pluton de soldați ucraineni se aflau în fața centrului cultural al districtului, iar cel puțin două tancuri se deplasau prin zonă.

Cinci cadavre în uniforme militare, probabil soldați de la Moscova, zăceau lângă vehicule avariate, cu însemne rusești.

O mare parte a nodului de cale ferată a fost cucerită de la ruși, la începutul lunii septembrie, ca parte a contraofensivei ucrainene în Regiunea Harkov. Dar trupele Moscovei încă rezistau, de cealaltă parte a râului.

Pompierii și voluntarii ucraineni au adus primul lot de ajutoare umanitare în oraș, prin intermediul unui pod pietonal intact, care leagă cele două maluri ale râului Oskil.

„Aceasta va fi prima distribuire de ajutoare umanitare, pe cealaltă parte”, a declarat administratorul militar din Kupiansk, Andrei Kanacevici, în timp ce erau distribuite 2.000 de pachete cu alimente furnizate de Marea Britanie.

În suburbia industrială Kupiansk-Vuzloviie, pe malul estic al râului Oskil, la cinci kilometri mai la sud, locuitorii spun că rușii au plecat marți.

Share