Sorin Cîmpeanu a demisionat de la Ministerul Educaţiei

Share

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a decis din proprie iniţiativă să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.

”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el.

Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte”, şi nu unul ”care dărâmă”.

”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii.

Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el.

Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Cîmpeanu şi că vor avea loc consultări în PNL şi în coaliţie pentru o propunere care să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, ar urma să preia interimar portofoliul Educaţiei, afirmă surse politice.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație”, a scris premierul Nicolae Ciucă, pe contul său de Facebook.

În prezent ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja ar urma să preia în regim de interimat și Ministerul Educației, după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcție, spun sursele G4media.

Trei nume sunt pe listă, afirmă Newsweek România: Lucian Romaşcanu – dar e puţin probabil, pentru ă e de la PSD, iar portofoliul aparţine PNL, Sebastian Burduja şi Marcel Boloş.

Share