home EVENIMENT Twitter închide sute de conturi legate de troli ai Rusiei

Twitter închide sute de conturi legate de troli ai Rusiei

Share

Twitter a spus joi că a închis 201 conturi legate de operativi ruşi. Este vorba despre aceiaşi care au postat mii de reclame politice pe Facebook. Dar efortul i-a enervat pe legislatori. Aceştia au afirmat că problema este mai amplă decât dă impresia compania.

Uniunea Europeană reacţionează la intoxicările Rusiei

Compania a declarat că a găsit, de asemenea, trei conturi din site-ul de știri RT. Astfel Twitter a fost coneat cu Kremlinul. Aceste trei conturi au cheltuit 274.100 de dolari în anunțuri pe platforma sa în anul 2016.

În ciuda dezvăluirilor, senatorul democrat Mark Warner a pus la îndoială că Twitter face destul. în sensul opririi operațiunilor rusești. Anume, pentru ca acestea să folosească platforma pentru a răspândi dezinformarea și divizarea în societatea americană.

Prezentarea Twitter a fost profund dezamăgitoare

El a spus că prezentarea Twitter de joi dimineața a fost “profund dezamăgitoare” și “inadecvată pe aproape fiecare nivel”. Această prezentare a avut loc la o întâlnire cu ușile închise a personalului Comitetului de informații al Senatului. Twitter a făcut o prezentare similară cu personalul Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanţilor joi după-amiază.

Compania…

… a arătat o enormă lipsă de înțelegere … despre cât de gravă este această problemă. Despre amenințarea pe care o reprezintă pentru instituțiile democratice.

, a spus Warner.

Twitter, Facebook şi Google, mari probleme cu afacerea de publicitate

Întâlnirea dintre companie și comisia Congresului a făcut parte dintr-o anchetă guvernamentală extinsă. Aceasta caută să afle felul în care operatorii ruși au folosit Facebook, Google, Twitter și alte platforme media sociale pentru a semăna divizarea și dezinformarea în timpul campaniei din 2016.

Companiile se află sub o presiune din ce în ce mai mare din partea Congresului pentru a investiga amestecul rusesc. Ele se confruntă cu posibilitatea unor noi reglementări ce ar putea afecta afacerile de publicitate.

Facebook, Google și Twitter sunt, de asemenea, chemate la o audiere publică pe Capitol Hill pe 1 noiembrie.

Troli din Rusia au făcut campanie electorală toxică în SUA, în 2016

Conturile închise în ultima lună au fost asociate cu 470 de conturi și pagini pe care Facebook le-a închis luna trecută. Este vorba despre conturi de la Agenția de Cercetare pentru Internet. Aceasta este o oficină de troll conexată cu Rusia.

Firma a declarat că grupurile troli de pe Facebook au avut 22 de conturi corespunzătoare. Twitter a găsit apoi alte 179 de conturi legate de cele 22.

Twitter, delăsare şi acceptarea situaţiei

Parlamentarii și analiștii au criticat Twitter pentru că, aparent, ar fi acceptat și s-ar fi uita doar la datele primite de la Facebook. Aceasta în loc să facă o investigație internă mai amplă. Republicanul Adam Schiff, membru al Comitetului de Informații al Camerei, a declarat că concernul trebuie să lanseze…

… o investigație mult mai robustă…

cu privire la modul în care trolii ruși le-au folosit platforma.

Ei nu au nici o idee cine este pe platforma lor. Dacă nu era vorba despre datele din Facebook, nu ar fi avut nici o idee că acestea erau realmente conturi rusești.

a declarat Clint Watts, de la Foreign Policy Research Institute. Într-o postare de blog, Twitter nu a dezvăluit cine a ajuns la reclamele toxice și de câte ori au fost distribuite acestea. Nu este clar dacă firma a făcut o căutare mai amplă a utilizatorilor pentru interferențele rusești.

Cooperare

Compania a scris că a cooperat cu investigația Congresului.

Respectăm profund integritatea procesului electoral. Aceasta reprezintă o piatră de temelie pentru toate democrațiile. Vom continua să ne consolidăm împotriva încercărilor de manipulare. Inclusiv contra conturi automate rău intenționate și de spam, precum și alte activități care încalcă termenii și condițiile noastre.

, a afirmat compania.

Share