home POLITICA Orban: Tudose să inițieze demiterea lui Ilie, Plumb și Shhaideh

Orban: Tudose să inițieze demiterea lui Ilie, Plumb și Shhaideh

Share

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că, dacă este corect și cinstit, premierul Mihai Tudose ar trebui să inițieze procedura de demitere a miniștrilor Viorel Ilie, Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.

Ludovic Orban: Adrian Ţuţuianu şi Lucian Şova sunt oamenii Rusiei

Liderul PNL a spus că în conducerea PNL s-a hotărât prin vot poziția partidului în privința solicitării de demisie a celor trei miniștri.

Ludovic Orban: Tudose, eşti cinstit?

Împotriva unuia a început urmărirea penală — Sevil Shhaideh. Mai sunt doi împotriva cărora există cerere de urmărire penală — Viorel Ilie, la Senat, și cu Rovana Plumb, la Cameră.

Mai mult decât atât, i-am cerut premierului Tudose, care văd că e fată mare în anumite…, Joacă pe omul corect, omul cinstit. Păi, dacă ești corect și cinstit, inițiază procedura de demitere a acestor miniștri.

, a declarat Ludovic Orban, la B1TV.

Ludovic Orban: Câtă credibilitate mai avem cu astfel de miniştri?

Potrivit liderului PNL, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, nu mai are credibilitate la nivelul UE.

Cine o mai primește pe Rovana Plumb la nivelul Uniunii Europene, ca ministru al Fondurilor Europene? Câtă credibilitate mai are, apropo de corecta cheltuire a banilor publici, atâta timp cât ea e suspectată de săvârșirea unei fapte de corupție?

Eu nu zic că e vinovată, în mod evident nu zic că e vinovată. Dar e principalul om care trebuie să se bată la Bruxelles, în numele României, pentru absorbția fondurilor europene.

, a spus Orban.

Reduc credibilitatea României

În opinia sa, acest fapt arată cât sunt de “nepăsători” cei care guvernează față de interesul public.

Chiar și acest simplu fapt, în care evident creezi un rău imens României, reduci capacitatea de a atrage bani europeni. Reduci credibilitatea României în negocierile care se desfășoară la Comisia Europeană.

Arată cât de nepăsători sunt cei care guvernează astăzi (…) față de interesul public. Față de interesul general. (…) De aceea am și spus că se comportă ca un grup infracțional.

, a mai afirmat Orban.

Share