home MASS MEDIA TVR arunca alti bani pe fereastra, tot sunt ai nostri, ce Dumnezeu…

TVR arunca alti bani pe fereastra, tot sunt ai nostri, ce Dumnezeu…

Share

Gaina cocosata, edulcorata in laboratoarele speciale de inginerie genetica ale Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a produs un nou monstru: o noua gaina cocosata.

De-a lungul timpului, am scris despre felul cum Consiliul de Administratie al acestei institutii prapadeste banii nostri.

Am scris pe larg despre magariile care s-au facut in spatele firmei frumos colorate “Eurovision Song Contest Romania” si “Cerbul de Aur”.

Acum a venit randul prapadirii banilor pe optiunile 5 si 6 din campionatul intern de fotbal, adica aproximativ pe meciurile de locurile 10 – 13. Farul, FC Arges, Gaz Metan, Gloria Bistrita.

In imagine este superbul turn al cladirii administrative a TVR, despre care se spune ca seismic nu sta prea bine si din care se conduc atat de prost afacerile institutiei. Optiunea cinci ar fi vanduta de consortiul Antena 1 / RCS & RDS cu 12 milioane de euro, iar optiunea sase cu 10 milioane de euro. Negocierile ar urma sa aiba loc sau sa inceapa marti.

Citeste articolul complet pe ProSport

Iata o noua magarie a SRTv. Vorba lui Radu Banciu, pe care l-am auzit dand vineri, pe Sport Total FM, urmatorul exemplu comparativ foarte plastic: 12 milioane de euro reprezinta “cat platesc locuitorii unui cartier intreg, de marimea Militari, pe timpul intregii vieti a tuturor locuitorilor sai, la abonamente TV prin cablu”.

Discutiile sunt preliminare. Noi nu am specificat ce optiuni vrem, si nu vom plati în niciun caz de cinci ori mai mult ca anul trecut” – Ioan Todan, sef departament Sport TVR.

Si anul trecut gaina avea cocoase…

Si anul trecut TVR s-a aflat intr-o situatie asemanatoare. SRTv platea in septembrie 2007 1,4 milioane de euro postului Telesport pentru drepturile de difuzare a optiunii 6 din Liga I de fotbal, dupa ce, la inceputul anului, pierduse un contract, prin care ar fi trebuit sa plateasca patru milioane de euro pentru optiunile 1 si 4, potrivit unor surse din TVR citate de agentia NewsIn.

Consiliul de Administratie (CA) al SRTv hotara acum un an sa incheie acest contract, care prevedea ca TVR va da doar o parte din cei 1,4 milioane de euro, restul urmand sa fie acoperiti de banii pe care televiziunea publica i-ar fi platit postului Telesport, pentru o serie de meciuri din optiunea 1 si 4 pe care nu le-a difuzat.

Potrivit unor surse din TVR, postul public urma sa mai plateasca pentru optiunea 6 inca 600.000 de euro, deoarece diferenta de 800.000 de euro a fost achitata, in baza contractului pentru optiunile 1 si 4. Dupa cum se observa, pe bani mai putini de la buget, SRTv a facut anul trecut un fel de repetitie la magaria pe care o face acum.

Adevarul: Bolile pacientului TVR

Cum s-ar spune, de la buget ne adapam, la buget datoram bani. De la buget vine ploaia? Sau fata? Nu stim. Ia sa vedem care sunt, conform ziarului Adevarul, bolile pacientului TVR, defapt SRTv, dar aceasta conteaza mai putin.

“In ultimii doi ani, audienţa şi bugetul Societăţii Române de Televiziune au scăzut vertiginos, se fac mai multe reorganizări în cadrul departamentelor şi se achiziţionează programe mai puţine”, arata Adevarul.

Si continua: “In această vară, Departamentul Sport al TVR a rămas sărac, în urma migrărilor în masă ale comentatorilor consacraţi către GSP TV şi Realitatea TV, determinând instituţia să programeze şedinţe de casting pentru postul de prezentator. Toate scandalurile în care societatea a fost implicată i-au ştirbit imaginea şi i-au diminuat credibilitatea”.

Un articol excelent, pe care vi-l recomand cu caldura, scris de Andreea Lupu si de catre vechiul meu prieten, Petre Barbu.
SURSA DATE CIFRICE: Adevarul.ro

Share