home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI TVR a înlocuit filmele cu Mircea Diaconu cu “Păcală” şi “Păcală se întoarce”

TVR a înlocuit filmele cu Mircea Diaconu cu “Păcală” şi “Păcală se întoarce”

Share

Televiziunea publică (TVR) a decis să înlocuiască cele două filme cu Mircea Diaconu, programate pentru weekend, cu filmele “Păcală” și “Păcală se întoarce”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În urma informaţiilor apărute în presă referitoare la o posibila candidatură a unuia dintre protagonistii filmului, TVR a decis amânarea difuzării celor două producţii, pentru a evita speculatiile privind o posibila influentare a procesului electoral”, a menționat TVR.

„Programarea celor două filme a fost făcută de către serviciul de specialitate din SRTv încă din data de 10 iulie a.c.

TVR programase două filme cu Mircea Diaconu în weekend, la câteva zile după ce Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.

Cele două filme erau promovate ca fiind în regia lui Virgil Calotescu, nu pentru că ar juca în ele candidatul Mircea Diaconu.

Astfel, “Buletin de București” (1982) putea fi iniţial urmărit sâmbătă seara, iar “Căsătorie cu repetiție” (1985) duminică seara.

Pe site-ul TVR se menționa și că Mircea Diaconu a primit premiul ACIN pentru interpretare masculină în 1983, iar “Buletin de București” a luat Trofeul Costineşti ’83 pentru cel mai bun film de tineret.

“Filmul este o comedie despre visul Silviei de a rămâne în Capitală, ea fiind absolventă a Facultăţii de Agronomie. Pentru a căpăta mult râvnitul buletin de Bucureşti care să îi înlesnească obţinerea repartiţiei dorite, e gata să facă o căsătorie de convenienţă, urmată – fireşte – de un divorţ rapid. După mai multe tatonări, ea îl descoperă pe Radu, şofer de taxi şi viitor medic veterinar, care se arată dispus să îşi… „însoare” buletinul contra cost”, mai scrie pe tvr.ro.

“Căsătorie cu repetiție” este continuarea mai puțin reușită a primului film.

Share