home MASS MEDIA Turcescu şi Păunescu au cumpărat SPT FM (MFax)

Turcescu şi Păunescu au cumpărat SPT FM (MFax)

Share

“Sunt acţionarul majoritar la Sport Total FM, cu 70% din acţiuni, iar pachetul minoritar de acţiuni este deţinut de Bobby Păunescu”, a spus Robert Turcescu. El nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei, precizând totuşi că “nu a fost o sumă extraordinar de mare”. “Piaţa media din România are foarte multe oferte de acest gen. Se vând foarte multe posturi de radio şi televiziune”, a explicat Turcescu.

FOTO: Pagina de media

Licenţa audiovizuală a postului de radio Sport Total FM este deţinută de societatea Global Media Expert SRL, care îi are acţionari pe: Nicolae Bară (80%) şi Şerban Eugen Chioncel (20%), potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

• Turcescu: Am cumpărat Sport Total FM cu bani din buzunarul propriu (Reporter Virtual)

În acest sens, Robert Turcescu a spus că notificarea privind schimbarea acţionariatului a fost depusă deja la CNA, urmând ca în termen de 30 de zile Consiliul să o analizeze.

Totodată, Robert Turcescu a spus că Sport Total FM se va transforma dintr-un radio cu profil exclusiv sportiv într-un radio de ştiri şi comentarii. El nu a precizat cum se va numi, după modificarea formatului, postul de radio.

• Robert Turcescu va cumpăra Sport Total (Pagina de media)

Turcescu a mai spus că, în prezent, Sport Total FM are o frecvenţă în Bucureşti şi trei frecvenţe locale (Slatina, Botoşani şi Galaţi, n.r.), care nu sunt puse în funcţiune.

“Intenţia noastră este să-l transformăm într-un post de radio naţional. În măsura în care acest format se va dovedi de succes, inclusiv comercial, ne putem gândi şi la o extindere”, a explicat Robert Turcescu.

El a precizat că noua structură editorială a Sport Total FM se va baza, în principal, pe oameni care au lucrat la Realitatea FM. “Sunt oameni care au demisionat odată cu plecarea mea de la Realitatea FM”, a spus Turcescu, precizând că el va ocupa şi funcţia de director general al postului de radio.

În ceea ce priveşte actuala echipă de la Sport Total FM, Robert Turcescu a spus că aceasta nu este foarte numeroasă, ajungând la circa 15-20 de oameni, inclusiv personalul administrativ. “Îi vom putea folosi în noul format al radioului în măsura în care şi ei îşi doresc”, a explicat Turcescu. În acest context, el a mai spus că Şerban Chioncel va fi probabil director executiv al postului de radio.

Întrebat de ce a dorit să devină acţionar la un post de radio, Robert Turcescu a spus că, după 17 ani de presă, este momentul să încerce să facă o entitate media aşa cum gândeşte el. “Vine un moment în viaţă când anumiţi ziarişti trebuie să se şi implice şi în ceea ce înseamnă deţinerea unor entităţi media. Ai o stare de frustrare că nu poţi face lucrurile cum ai vrea, din cauza unei politici editoriale impuse sau sugerate de patron”, a explicat Turcescu.

Totodată, Robert Turcescu a precizat că va continua să realizeze emisiunea “100%”, la B1 TV. Postul de radio cu profil sportiv Sport Total FM s-a lansat în martie 2007.

Citeşte şi
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Share