home MASS MEDIA Turcescu nega vehement acum doi ani. Ipoteze

Turcescu nega vehement acum doi ani. Ipoteze

Share

Turcescu nega vehement acum doi ani. IpotezeTurcescu nega vehement acum doi ani că ar fi locotenent-colonel, aşa cum se vede aici. Povestea, pentru cei ce au uitat, este următoarea: acum doi ani, Antena 3 dezvăluia documente, conform cărora Robert Turcescu ar fi fost înaintat direct la gradul de locotenent-colonel.

Tot la fel (ridicaţi inexplicabil în grad) ar fi fost Mihai Răzvan Ungureanu, William Brânză şi alţii.

Robert a scris atunci un pamflet extrem de dur, numit “Glonţul, nemernicilor!”, în care îi invita pe Gâdea şi companionii săi de arme să îşi tragă un glonte pentru afirmaţiile lor.

Fondul problemei atunci era că, fără să fie anunţat, Turcescu a devenit, din civil neinstruit, prin ordin, locotenent-colonel.

Robert Turcescu susţinea atunci că nu a ştiut acest lucru şi ameninţa că va da în judecată MApN.

La scurt timp, MApN a anunţat că a revocat ordinul (carevasăzică existent) de înaintare în grad a lui Turcescu.

Toate această poveste este cu atât mai stranie, cu cât atunci Grupul Intact făcea o panaramă teribilă, iar acum nu reacţionează nicicum. Poate că nu-şi revin din şoc. La Sinteza Zilei acum este Sorin Oprescu, într-o concupiscentă discuţie cu Mihai Gâdea.image-2014-09-21-18153611-41-document-turcescu-2

Promo-ul la această dezvăluire a început în dimineaţa zilei de duminică, după ce joi Robert Turcescu anunţase că în acest week-end va face cu totul altceva: se va machia, ajungând de nerecunoscut, apoi se va duce pe National Arena, la manifestaţia lui Victor Ponta, de ziua acestuia.

Turcescu ofiţer. Acoperit. Ipoteze

Atenţie: doar din contextualizare deducem că Robert Turcescu a dezvăluit de puţin timp că a fost ofiţer acoperit. El a afirmat numai că a fost ofiţer. Nu a spus de la ce serviciu, dar se înţelege că e vorba despre MApN.

Atunci nu se înţelege ce treabă are MApN cu presa (IM – Informaţii Militare), să aibă nevoie de un om care să facă note informative, de exemplu, pentru un serviciu de informaţii.

Website-ul B1 a publicat o ştire despre ce a spus Turcescu în emisiune.

Ofiţerul acoperit tipic nu corespunde profilului lui Turcescu. El este un tip anonim, cu ochelari, şters, anost, cu barba subcrescută, ascuns undeva între regia de emisie şi redacţie, pe care nimeni nu-l bagă-n seamă şi aude multe.

Ofiţerul acoperit nu are livret militar, ca acela dezvăluit de Turcescu.

O fi acelaşi document ca acela de acum doi ani? Cititorii să ne spună dacă ştiu ce înseamnă specializarea militară 213 şi ce unitate este aceasta: 02515 B. Rubrica grade succesive nu este completată, ceea ce corespunde cu informaţiile de acum doi ani. Fotografia este ştampilată eronat, peste faţa petentului, ceea ce este inadmisibil: ştampila trebuie să atingă poza, dar faţa deţinătorului documentului trebuie să fie perfect vizibilă. Nu există semnătura titularului. Nu este trecut centrul militar. Nu este completat buletinulde identitate, seria…, nr….. Ori e ofiţer acoperit şi atunci nu are livret militar, ori nu e ofiţer acoperit şi toate aceste date trebuie să fie completate.

turcescu

1. Presupunem că este vorba despre începutul unei campanii media, care va continua zilele următoare şi are ca scop dezvăluirea în viaţa publică a adevăratului ofiţer acoperit. Din politică.

2. Presupunem că este vorba despre un fapt adevărat şi Robert e ofiţer (acoperit). Un argument ar fi schimbarea de limbaj surprinzătoare a omului, încărcată cu o credinţă creştină explicită şi complet invizibilă până acum la acest om. În cele 20 de minute cât a fost în emisiune aseară, Robert a vorbit despre Dumnezeu, Isus şi i-a cerut Sorinei Matei să nu hulească. Toate sunt exprimări absolut inedite ale jurnalistului. Ele pot denota la fel de bine faptul că ne aflăm în plină diversiune mediatică… şi ne întoarcem la versiunea 1.

nota. A început acum Mircea Badea, la pasa cu Gâdea. Că “Turcescu e un porc şi că face un joc politic, iar despre asta nu ne aventurăm să vorbim acum Dar instituţiile statului de drept (a ajuns ăsta, Badea M., să vorbească despre instituţiile statului de drept… puah!) au o problemă şi armata din România trebuie să glăsuiască. Repede!”. Ceea ce confirmă ce am afirmat anterior. “Turcescu e un porc”, dar Intact sunt atât de zăpăciţi acum, încât preferă să se abţină, că nu pricep ce se petrece.

Share