Trump: Tillerson şi-a pierdut timpul negociind cu Coreea de Nord

Share

Președintele Donald Trump a spus că secretarul de stat Rex Tillerson pierde timpul, încercând să negocieze cu liderul Coreei de Nord. Într-o serie de tweet-uri, președintele a spus:

Economiseşte-ţi energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!

Coreea de Nord nu dă semne că vrea să discute cu Statele Unite

Câteva ore mai târziu, Trump a elaborat. El a revenind, spunând că…

am fost drăguţi cu Rocket Man şi a fost o metodă care nu a funcţionat 25 de ani, de ce ar funcționa acum? Clinton a eșuat, Bush a eșuat și Obama a eșuat.

 

Trump: E răspunderea Regimului Kim

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat pe Twitter că Coreea de Nord…

… nu va obține o capacitate nucleară și, dacă acest lucru se întâmplă, prin diplomație și forță, este răspundere regimului.

Nauert a adăugat: canalele diplomatice sunt deschise pentru Kim “deocamdată. Nu vor fi deschise pentru totdeauna”.

Tillerson, de la Beijing, în ziua precedentă, recunoscuse că SUA dispun de canale diplomatice directe. Prin acestea, pot să negocieze cu Phenianul despre testele nucleare și balistice ale Coreei de Nord.

Trump a şocat duminică lumea cu tweet-urile sale

Secretarul de stat, cu toate acestea, nu a dat detalii despre nici o comunicare recentă cu diplomații nord-coreeni. Tweet-urile de duminică ale lui Trump, de la clubul său de golf din New Jersey, au provocat consternarea unor diplomați americani veterani.

“Este un mod teribil de a conduce diplomația”, a declarat pentru VOA un fost secretar adjunct de stat pentru Asia de Est, Evans Revere. “Se ridică întrebări cu privire la seriozitatea din SUA. De asemenea, vedem reacții din partea comunității internaționale. Au fost formulate întrebări în rândul partenerilor SUA din întreaga lume”.

Share