home EVENIMENT Forumul Judecătorilor cere retragerea Legilor Justiţiei

Forumul Judecătorilor cere retragerea Legilor Justiţiei

Share

700 de magistraţi, grupaţi în organizaţia Forumul Judecătorilor din România, îi cer lui Tudorel Toader să retragăLegile Justiţiei. Semnatarii de până acum reprezintă aproape 10% dintre  magistraţii români.

Legile Justiţiei. Proiectul lui Tudorel Toader este acum public

Forumul a adresat premierului Tudose un memoriu, care a strâns deja sute de semnături. Forumul Judecătorilor din România a iniţiat un proces de strângere de semnături de la magistraţii din ţară. Aceasta pentru a susţine memoriul trimis.

Forumul Judecătorilor cere dialog concret şi obiectiv

Potrivit memoriului obţinut de HotNews, FJR cere iniţierea unui…

… dialog concret şi efectiv cu magistraţii…

… pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ. Consiliul Superior al Magistraturii a dat joi aviz negativ Legilor Justiţiei. În prima zi de la transmiterea către adunările generale ale magistraţilor, memoriul a strâns câteva sute de semnături, iar procesul încă nu s-a încheiat.

Forumul Judecătorilor: Proiectul este un eperiment judiciar

Proiectul conține și propuneri ale Consiliului Superior al Magistraturii, ale magistraților ori ale asociațiilor profesionale.

, spune Forumul Judecătorilor. Acestea au fost “formulate de-a lungul timpului” şi “reprezintă simple corecții ale sistemului actual”. Magistraţii acuză “pregătirea neserioasă a unui veritabil «experiment judiciar», în lipsa oricăror studii și prognoze,. Acesta “putând determina consecințe foarte greu sau chiar imposibil de remediat”.

Share