Traistariu: Nu mai concurez la Eurovision pentru Moldova (Anchetatorul Monden)

Share

Zilele acestea, au aparut in presa stiri conform carora Mihai Traistariu se gandeste sa concureze pentru Republica Moldova. L-am contactat pe Mihai, care a acordat un interviu pentru Anchetatorul Monden.

Anchetatorul Monden: Ce faci, Mihai Traistariu, te duci sa concurezi pentru Moldova?

Mihai Traistariu: Nu am spus ca merg sa concurez pentru Moldova, am spus ca e singura mea varianta, pentru ca-n Romania nu mai am nici o sansa. Piesele pe care le aveam eu sunt ale unor compozitori straini si nu mai am voie sa le inscriu, regulamentul de anul acesta nu permite. Varianta ar fi sa concurez pentru alta tara si nu pot sa merg oriunde. Puteam sa concurez pentru Republica Moldova, la ei este permisa si prezenta strainilor, daca fac duet cu un moldovean.

Dar m-am hotarat aseara ca n-am sa inscriu piesa pentru Eurovison-ul din Republica Moldova. Am vorbit si cu Natalia Gordienko, o sa facem videoclip si o promovam. Era buna piesa, dar nu mai buna decat “Tornero” si-mi este frica s-o inscriu. Plus ca eu imi doresc mai mult sa concurez singur decat in duet, asta e principalul motiv.

Anchetatorul Monden: Faptul ca in Romania nu este permisa participarea in concurs a compozitorilor si interpretilor straini nu se numeste disciminare?

Mihai Traistariu: Nu neaparat, regulamentul international spune ca fiecare televiziune isi face propriul regulament. Puteau sa aleaga un singur cantaret si sa-l trimita acolo. Intr-un fel, e o sansa pentru artistii romani si cred ca asta au si vrut: sa dea un vot pentru artistii si compozitorii romani… citeste tot aici

Share