Traian Băsescu îl compară pe Klaus Iohannis cu Ion Iliescu

Share

Fostul preşedinte Traian Băsescu îl compară ironic pe Klaus Iohannis cu Ion Iliescu. Într-o postare de pe Facebook, Băsescu compară mulţumirile adresate de Iliescu minerilor cu cele adresate de Iohannis protestatarilor.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Băsescu face un “Arc peste timp. De la Iunie 1990 la Februarie 2017“. Fostul şef al statului aminteşte cum au “ciomăgit cu sârg şi incredibilă violenţă” minerii pe demonstranţii care cereau democraţie. “Cu lâmpaşe (nu cu telefoane)“, spune caustic Băsescu.

Traian Băsescu şi analogiile strâmbe

Răutatea constă în faptul că Băsescu compară mineriada din 13-15 iunie 1990 cu protestele de acum. Analogia este strâmbă, dictată de interesele sale probabil strâmbe.

În februarie 2017, Domnul Preşedinte Klaus Iohannis mulţumea în PARLAMENT bucureştenilor cu telefoane (nu cu lămpaş) care au îndurat frigul pentru a demonstra paşnic, zile în şir, la Piaţa Victoriei, pentru a apăra principii democratice.

Aparent, ambiguu, Băsescu stă crăcănat, în a doua parte a frazei, vorbind despre bucureştenii care au ieşit în stradă, “pentru a apăra principii democratice“. În prima parte a frazei însă fostul preşedinte scrie despre bucureştenii “cu telefoane (nu cu lămpaş)“.

Pentru ca fiecare să priceapă ce vrea

Noii adepţi de după rebranduirea sa că e contra protestatarilor. Vechii adepţi, restul minusul al băsiştilor care încă nu s-a dezis de el, că e cu ei. Apoi încheie:

Oricât sunt unii de cârcotaşi, trebuie să recunoaştem că progresul României şi al românilor este enorm şi ireversibil.

Aici, să recunoaştem, suntem cu toţii de aord că aşa este.

Dialog edificator în Parlament Traian Băsescu – Tăriceanu – Dragnea – versiunea integrală

Din care se poate constata fără putinţă de tăgadă cât de mult îi pasă lui Băsescu de soarta ţării. Disuţia începe cu vaporul, dinspre Tăriceanu. Se înheie cu un pahar de uinschi, la Dragnea în birou. Oamenii aceştia sunt în cele mai bune relaţii. Oare ce îi leagă? Putem numai să presupunem.

Tăriceanu: Domnule preşedinte, aici se ridică mâna, nu-i ca pe vapor!
Băsescu: Nu ştiu cum era pe vapor, dar să ştiţi că acolo nu am întâlnit escroci. Acolo, categoria asta de oameni, dacă apucau să se urce pe vapor, nu ştiu dacă erau şi la întoarcere, pe când Parlamentul văd că ţine orice. Pe tot mandatul.

Tăriceanu: Spuneţi că nu s-a aprobat nici un protocol între SRI şi DNA. Dar spuneţi “sunt cel mai bine informat om din ţară”. Şi atunci vă întreb: Cum de această informaţie nu a ajuns la dumneavoastră? Ori aţi fost informat, ori aţi fost tras în piept.
Băsescu: Am ajuns la concluzia că pot să-mi menţin afirmaţia. Am fost cel mai bine informat om politic, dar n-am ştiut decât 10%. În condiţiile astea vă daţi seama cât ştiu cei doi preşedinţi de Cameră, dacă preşedinţii ştiu 10%?!

Tăriceanu: Fiecare cu gaşca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetăţenii.
Băsescu: Aşa e. Am văzut cât sunteţi cu cetăţenii numai zilele astea, prin Piaţa Victoriei. Că toţi eraţi pitiţi de frică, că v-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiţi de ei? Vorbiţi cu ei la telefon.

Tăriceanu: Pe mine mă sună şi noaptea Nici o grijă.
Băsescu: Câţi vă înjură?

Tăriceanu: E greu să depăşescă numărul celor care vă înjură pe dumneavoastră.
Dragnea: Domnule Tăriceanu, domnule Băsescu, vă invit, după şedinţă la mine în birou să continuaţi discuţia.

Tăriceanu: La un whisky.

Share