Protestele Rezist continuă în Bucureşti şi în întreaga ţară

Share

Protestele Rezist continuă în aceste momente, în Bucureşti şi în întreaga ţară. Declaraţia zilei îi aparţine lui Dottore Iordache, care susţine că a fost în Piaţa Victoriei. El afirmă că a încercat să afle ce îi mână-n stradă pe români. Nu este explicabil cum de nu l-au recunoscut protestatarii. Poate avea o cagulă pe cap.

UPDATE 22.47: AM Press Lucian Avramescu Poporul român este neconstituţional. Trebuie desființat prin ordonanță de urgență!

UPDATE 22.41: Contributors Gabriel Liiceanu – Mai avem 13 ani de rezistat. Filosoful face o paralelă între exodul evreilor după fuga din Egipt şi protestele Rezist.

UPDATE 22.37

UPDATE 22.29: Reporter Virtual Mariana Nicolesco isi retrage semnatura de pe „lista celor 84 de academicieni”. Motivul: politizarea mesajului academicienilor si denaturarea de catre PSD si ALDE a scopului Apelului Nu am aderat nici acum si nici altadata la apeluri in care as fi vazut conotatii politice. Nu am nici o afiliere politica. Interpretarile suscitate de Apelul unor membri ai Academiei Romane ma determina sa-mi retrag semnatura.

UPDATE 21.49: Digi24 dă în acest moment 7.000 de protestatari la Piaţa Victoriei.

UPDATE 21.19: Culmea tupeului. Realitatea.net Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, plângeri penale împotriva străzii

UPDATE 21.16: Ce-i mână şi îi împunge-n coaste. Realitatea.net Curtea Supremă a decis: Tăriceanu va fi judecat pentru mărturie mincinoasă.

UPDATE 21.14: A 11-a zi. Protestele Rezist continuă. La Piaţa Victoriei sunt 5.000 de manifestanţi.

UPDATE 20.33: HotNews De ce nu demisioneaza Guvernul? Explicatia data de Melescanu unui post tv din Bulgaria Guvernul nu demisioneaza in urma protestelor deoarece in Romania “singurul forum care poate demite Guvernul este Parlamentul”

De ce minte Theodor Meleşcanu? Orice ministru poate să-şi dea demisia unilateral. Unul, Florin Jianu, a şi făcut-o, exact în timpul acestor proteste. Mai există şi o serie de prevederi în Constituţie despre care Meleşcanu s-a făcut că nu ştie.

ART. 106
Incetarea functiei de membru al Guvernului
Functia de membru al Guvernului incetează in urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum si in alte cazuri prevăzute de lege.

ART. 110
Incetarea mandatului
(2) Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a increderii acordate sau dacă primul ministru se află in una dintre situatiile prevăzute la articolul 106, cu exceptia revocării, ori este in imposibilitatea de a-si exercita atributiile mai mult de 45 de zile.

ART. 109
Răspunderea membrilor Guvernului
(2) Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvarsite in exercitiul functiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie. Trimiterea in judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie. Competenta de judecată apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Deci avem aşa: 1. demisie; 2. revocare din funcţie; 3. pierderea drepturilor electorale; 4. incompatibilitate; 5. deces; 6. începerea urmăririi penale: 7. trimiterea în judecată; 8. alte cazuri prevăzute de lege.

UPDATE 20.32: Ziarul de Iaşi Meleşcanu spune că o nouă lege privind modificarea Codurilor penale va fi discutată şi cu experţi europeni Comentariu StareaPresei.ro: Nu ţi-a spus, nene, Curtea Constituţională cum trebuie modificat Codul Penal? Ce te mai duci şi arăţi intestinele procesului legislativ românesc străinilor aiurea, când nu trebuie?

UPDATE 20.28: HotNews Academia Romana preia propaganda PSD: In pline proteste anticoruptie, face apel la cetateni sa lupte pentru integritatea teritoriala a Romaniei Printre membrii plini, corespondenti sau de onoare care semneaza documentul se numara Irinel Popescu, Ioan AUrel Pop (rectorul UBB Cluj), Marius Andruh, Nicolae Breban, Eugen Simion, Mariana Nicolesco, Dumitru Radu Popescu si Dan Berindei. 

HotNews Mircea Dumitru se disociaza de apelul Academiei Romane: Nu ma regasesc nici in stilistica, nici in retorica si nici in multe dintre ideile sustinute in aceasta scrisoare

UPDATE 20.26: GSP Negoiță ar fi înstrăinat un teren valoros înainte de intrarea în insolvenţă a lui Dinamo pentru a-l feri de ochii creditorilor Societatea de insolvenţă care s-a ocupat de Dinamo a fost percheziţionată ieri de autorităţi, sub acuzaţia că o parte dintre activele lui Dinamo au fost ascunse pentru a frauda creditorii. Sursele Gazetei susţin că Negoiţă ar fi înstrăinat special o parte din Săftica.

UPDATE 20.09: Realitatea TV Contramanifestaţia e la Palatul Cotroceni continuă. Sunt câteva sute de manifestanţi, care spun că vor să-şi apere Guvernul şi cer demisia lui Klaus Iohannis.

UPDATE 20.04: La Piaţa Victoriei, manifestanţii continuă să ceară demisia întregului Cabinet Grindeanu.

Conform acestuia, cei ce participă la protestele Rezist nu au citit OUG 13. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a anunţat că vrea ca OUG 14 să intre cât mai repede în Parlament şi să fie adoptată.

Protestele Rezist vs. alba-neagra cu ordonanţele

Am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi la ce se referă proiectele de lege. O altă întrebare.

, a spus Dottore Iordache. Ana Birchall este 45 de zile ministru interimar al Justiţiei. Declaraţia ei de după numire este irelevantă. Spune că înţelege tot şi că nu este nici o agendă ascunsă.

Share