Topul celor mai sănătoase alimente pe care să le incluzi în dietă

Share

Alimentația sănătoasă este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a sprijini organismul în călătoria sa spre cel mai lung drum cu putință. Când un corp este sănătos, mintea va fi și ea sănătoasă. Așadar, este mai mult decât necesar să mănânci sănătos pentru că și fericirea depinde de acest lucru. În paragrafele de mai sus dorim să îți vorbim despre care sunt cele mai sănătoase alimente din lume și de ce ar trebui să le incluzi în alimentația ta zilnică.

Cele mai sănătoase fructe din lume

Dacă ești unul dintre acei oameni care iubesc fructele sau roadele pomilor fructiferi de orice fel, vei iubi și faptul că printre cele mai sănătoase fructe din lume se numără caisele. Este surprinzător faptul că simplele caise aduc atât de multe beneficii corpului nostru. În primul rând, sunt pline de beta-caroten, de unde provine și culoarea portocalie, ceea ce înseamnă că sunt excelente pentru sănătatea ochilor. Caisele sunt foarte bogate în vitamina A.

Un alt fruct excelent pentru organismul nostru este Avocado, foarte bogat în acid oleic, fruct care ajută excelent de mult la creșterea nivelului de colesterol din organism. Alimentația va fi asigurată cu toate fibrele de care are corpul nevoie, iar fructul în sine poate asigura necesarul de grăsimi necesare unui regim sănătos. 

Sfat – Fructele se potrivesc foarte bine și ca desert, iar mulți dintre noi le servesc împreună cu un amestec de turmeric cu miere.

Cele mai sănătoase legume din lume

Trecând în partea legumelor, ar fi recomandat ca fiecare dintre noi să acorde cel puțin câteva zeci de minute săptămânal pentru achiziția leguminoaselor. Majoritatea vitaminelor și compușilor sănătoși necesari regimului nostru se află în legume. Astfel, lista este destul de lungă pentru că este extrem de dificil să putem spune care sunt cele mai sănătoase legume, având în vedere că fiecare dintre ele este o mină de nutrienți.

Ceapa este în vârful clasamentului, datorită tuturor compușilor ei, urmată de roșii, anghinare, ghimbir, broccoli sau spanac. Dovleacul este apoi un foarte bun compus datorită concentrației sale de vitaminca C. Usturoiul este și el benefic fiind un adjuvant în scăderea tensiunii arteriale.

Produse cerealiere

Produsele cerealiere sunt perfect atunci când sunt servite sub formă de musli, iar pentru partea dulce poți folosi oricând miere cu scorțișoară. Cele mai bune alimente din categoria de cerealiere sunt Quinoa care îți oferă magneziu și riboflavon. Germenii de grâu sunt niște nuclee de vitamina E, în timp ce lintea chiar te ajută să previi cancerul mamar și să previi bolile cardiovasculare.

La tot acest top al cerealelor se mai adaugă și arahidele sau fasolea în timp ce lactatele sunt și ele fruntașe datorită iaurtului și a laptelui degresat.

Concluzie

Cele mai bogate produse cerealiere, cele mai sănătoase legume și toate fructele de care ai nevoie pentru a avea un regim de viață sănătos sunt disponibile la prețuri foarte decente, oriunde.

Share