Tolontan susţine că Radu Budeanu a încercat să cumpere “Libertatea”

Share

Cu ce se ocupă mogulaşul Radu Budeanu, atunci când nu corcopetuieşte cu infractorii, pe la colţuri, prin restaurante, unde crede că nu este filat de procurori?

Radu Budeanu, mogulul de presă condamnat pentru corupție, a încercat să cumpere anul trecut publicația „Libertatea”, cu banii încasați pe acțiunile de la Romprest, dezvăluie CătălinTolontan, directorul editorial al trustului elvețian Ringier în România.

Într-un editorial publicat în ediția de azi din „Libertateaa”, Tolontan spune că această inițiativă, de a cumpăra cu banii jos o publicație incomodă, devenită periculoasă, pentru că patronii elvețieni garantează independența editorială, are legătură cu perioada crucială care urmează, când în România vor intra aproape 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

Tolontan pune două întrebări: de unde veneau banii cu care Radu Budeanu a vrut să cumpere „Libertatea” și de unde venea misiunea acestuia de a executa tranzacția?

La prima răspunde clar – sunt banii de la Romprest, compania de salubritate aflată într-un război pe viață și pe moarte cu Clotilde Armand, primărița Sectorului 1. La a doua nu dă un răspuns direct, dar explicațiile care urmează sunt elocvente.

Forțe – care jurnalistul lasă de înțeles că duc la SRI – ascunse sunt interesate să reducă la tăcere sursele mass-media, care pot relata ce se întâmplă cu banii ce vor veni din PNRR.

Ringier, trust elvețian de presă care în România a garantat întotdeauna o independență totală pentru publicațiile sale, este ultimul investitor occidental în presa din țara noastră și, tocmai de aceea, nu este binevenit.

Conducerea Ringier a refuzat oferta lui Radu Budeanu, dar acesta e abia începutul, crede Tolontan, susţine Ziariştii.com.

Share