The Money Channel, istoria unei afaceri neîncheiate

Share

~Tiberiu Lovin~

Un cititor al Reporter Virtual a expediat pe adresa redacţiei o scurtă şi fascinantă poveste despre ce se întâmplă în aceste zile la The Money Channel, televiziune care arată ca o minge de ping-pong în jocul de-a preluarea de la Sebastian Ghiţă de către Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu. Voi reveni cu declaraţii abia mâine. Momentan, merită citit mesajul.

Foştii oameni de casă ai lui S.O. Vîntu, Freciu şi Nedelcu, se pregătesc să închidă Money Channel. Ghiţă zice bogdaproste.

AdPlayers

Luni, cu câteva ore înainte de momentul adevărului (aşa-zisa semnare a aşa-zisului contract de preluare de management de către aşa-zişii manageri S. Freciu şi D. Nedelcu) atmosfera era cam schizoidă în greu încercata redacţie The Money Channel: jumătate dintre angajaţi, cei din aria editorială, plimbau nişte mutre de înmormântare şi îşi executau sarcinile de serviciu în cel mai mare sictir.

Cealaltă jumătate, din zona tehnică, era oleacă mai veselă: mulţi din regie şi de la platou se grăbeau să se înscrie în sindicat. Alţi colegi le-o luaseră înainte: completaseră încă de săptămâna trecută adeziunile la MediaSind, anticipând că nu putea fi prea departe momentul în care vor cere sprijinul sindical pentru recuperearea, în instanţă sau prin negocieri, a două salarii restante.

De altfel, ziua de luni începuse promiţător: după jurnalul de ştiri de la ora 10:00, pe post s-au băgat reluări până către după-amiază. Nu au intrat în grevă oamenii, ci mixerul de sunet a declarat forfait. Un mixer cu empatie, ar spune răutăcioşii…

Situaţia l-a adus în regia TMC pe însuşi Me Se-ul, un fel de Dumnezeu al tehnicului din trustul Realitatea. Individul nu-şi mişcă fundul prin zonă decât în situaţii extreme: e grevă sau ia foc regia.

Săptămâna trecută, vineri mai exact, individul onorase, de asemenea, cu prezenţa sa regia TMC însă pe atunci adia un vânticel grevist iar M.S.-ul încercase să-l domolească cu texte gen “hai, mai răbdaţi două zile şi o să vă luaţi banii”.

Fie vorba între noi şi băieţii care ascultă prin ţevile de calorifer, astfel de texte erau şi sunt lipsite de orice acoperire. Dacă te duci acum şi-l întrebi pe directorul TMC Dan Apostol când se dau banii restanţi pe iunie, vei obţine fie o ridicare din umeri, fie un citat dintr-un mail semnat de Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu: “banii se vor da la două zile după semnarea contractului de preluare de management, semnare pentru care orizontul de timp este 2 august”.

Pentru cei care au mai avut de-a face cu alde Freciu şi Nedelcu asta înseamnă că “banii se vor da la paştele cailor.” De fapt, lucrurile stau mult mai simplu iar simplitatea în acest caz e egalată doar de ticăloşia şi cinismul clicii de la vârful trustului Realitatea, din care au făcut parte, până nu demult, Freciu şi Nedelcu.[…]”

Share