home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Jon Lilygreen & The Islanders, “Life looks better in spring” (Cipru)

EUROVISION: Jon Lilygreen & The Islanders, “Life looks better in spring” (Cipru)

Share

Unele state care, prin televiziunile lor de stat, sunt membre EBU, nu inceteaza sa ne uimeasca prin alegerile pe care le fac in unii ani.

De la melodiile pastorale cu care se prezinta in unii dintre ani, ajungand pana la prezentele care in transcriptie muzicala romaneasca seamana a manele (chiar daca la greci e greu sa vorbesti de manele, ci de genurile muzicale apropiate de muzica populara din care s-au format manelele), grecii ciprioti si cei din Peninsula Balcanica nu inceteaza sa ne uimeasca.

Anul acesta, de exemplu, Cipru va fi reprezentat de catre Jon Lillygreen & The Islanders. Nu am reusit sa gasesc nici un fel de referinte despre cine este acest John Lillygreen sau cine sunt The Islanders, dar dupa accentul englezesc perfect par a fi mai curand insulari din Great Britain decat din Ciprul grecesc.

Oricum, melodia este foarte frumoasa si este pentru mine inca un semnal ca gusturile europenilor se intorc spre cantabilitate si lasa mai la o parte secventele zbuciumate SI LIPSITE DE CONTINUT care populau pana acum colectiile de hituri.

Am dat cu litere de tipar “si lipsite de continut”, pentru ca nu am nici o problema si nu sunt contra melodiilor ritmate frumoase, numai remarc faptul ca marea mostenire muzicala a ultimilor 10 – 20 de ani a fost preluarea automatica a metodelor de armonizare si a aranjamentelor muzicale tipice muzicii comerciale care abunda azi, insa lipsite de continutul extrem de calitativ, cu care erau incarcate piesele miscate in era exploziei muzicii disco, in anii ’70 – ’80.

Share