home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Televotingul. Numerele verzi. Inrosirea lor

EUROVISION: Televotingul. Numerele verzi. Inrosirea lor

Share

In aceasta seara, din cauza faptului ca RomTelecom a parasit parteneriatul la care initial isi daduse acordul verbal, s-ar putea sa avem parte de un mare scandal: exista numai un numar limitat de SMS-uri si telefoane verzi, adica libere.

Dupa cate am impresia, ele se vor termina exact cand se termina interpretarea live a piesei care intra cu numarul 16 in concurs, care ii apartine lui Catalin Josan si se numeste “Round Around”. Asa sustinea TVR, in comunicatul TVR despre Eurovision de ieri.

Din acel moment nu stiu ce urmeaza: prezentatorii vor anunta ca numerele nu mai sunt verzi si cei care doresc sa voteze in continuare prin apel telefonic sau SMS platesc (este varianta cea mai probabila), ori poate chiar vom afla ca votul s-a terminat in chiar acel moment.

In ambele cazuri va incepe scandalul. Unul cu impact mai mic in randul telespectatorilor in primul caz. Unul mai mare in al doilea caz. In ambele situatii, concurentii ce vor intra in concurs spre final vor fi dezavantajati si vor reactiona nervos.

Desigur ca toate aceste lucruri vor fi trebuit cunoscute public cu mult timp inainte. Daca nu au fost stiute clar regulile concursului, votantii lui Josan, de exemplu, vor fi in numar dramatic mai mic, iar acesta va avea toate motivele sa faca precum Balt Orient Expressul in Gara Urlati (foto dreapta).

Dupa experienta trecutelor scandaluri de la Eurovision, eu cred ca de data aceasta treaba este foarte groasa si nu prea stiu cum anume va scoate camasa Marina Almasan, in capul careia se vor sparge toate oalele.

Din punctul meu de vedere pe nedrept, pentru ca ea s-a bazat pe un gentlemen agreement nerespectat de unul sau mai multi grecotei cu nasuri subtiri. Ce trebuia sa faca? Sa nu creada in cuvantul si in onoarea managementului de la RomTelecom si sa nu spuna nimic public?

Nu am nici o simpatie pentru Almasan, dar a fost impinsa intr-o situatie imposibila si o inteleg.

Share