home EVENIMENT Tel Drum îşi cere intrarea în faliment. Primul termen în instantă: 29 ianuarie

Tel Drum îşi cere intrarea în faliment. Primul termen în instantă: 29 ianuarie

Share

Reprezentanții Tel Drum cer intrarea societăţii în faliment. Cererea a fost formulată acum câteva zile. Peste o săptămână va fi luată în discuție de către judecători. Dosarul a fost înregistrat pe 17 ianuarie. Pe 29 ianuarie, va avea loc primul termen, la Tribunalul Teleorman.

Tel Drum GIO a pompat bani grei în jurnaliştii Antena 3

Tel Drum nu mai este societate cu acţiuni la purtător

La finalul anului trecut, firma, care până de curând era deținută prin acțiuni la purtător, a înscris la Registrul Comerțului numele acționarilor săi. Acționarii sunt Petre Pitiș, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44% și încă trei persoane, care dețin câte 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena și Costache Mirela, scrie hotnews.ro.

Totodată, datele de la Registrul Comerțului arată că Mircea Vișan este împuternicit să semneze în numele și pentru societatea Tel Drum.

Procurorii au făcut legătura între Tel Drum şi Liviu Dragnea

În urmă cu câteva luni, procurorii DNA au făcut pentru prima dată o legătură directă între companie și liderul PSD, Liviu Dragnea. Ei au afirmat că firma ar fi fost controlată de acesta.

În rechizitoriul procurorilor se arată că…

… privatizarea societăţii Tel Drum a fost primul pas. Apoi, Liviu Dragnea, ca şef al CJ Teleorman, a semnat cumpărarea unui utilaj pentru asfaltare. Utilajul a ajuns prin mai multe aranjamente în administrarea şi apoi în proprietatea Tel Drum.

Între anii 2002 şi 2005, firma a pus mâna pe toate contractele pentru reabilitarea și întreținerea structurii rutiere a judeţului. Ulterior, când s-a aflat că lucrările publice erau atribuite fără licitaţie, CJ Teleorman a inclus în caietul de sarcini, ca şi condiţie, utilizarea utilajului.

Firme interpuse

Practic, contractele au ajuns tot la Tel Drum. Procurorii spun că membrii grupului au interpus de mai multe ori firme între CJ sau alte entităţi şi societate. Aceasta pentru a nu se vedea cine profită de pe urma statului.

Un alt pas, care a atras atenţia reprezentanţilor europeni, a fost implicarea în contracte cu finanţare de la UE. Procurorii spun că finanţările au fost obţinute cu documente false.

Procurorii DNA susţin că în anul 2009 Liviu Dragnea, cu ajutorul a doi funcţionari din CJ Teleorman, a făcut astfel încât firma Tel Drum să câştige o licitaţie de asfaltare. Circa 50 de kilometri de pe DJ 506.

Proiectul era în valoare de 62,5 milioane de lei, din care șapte milioane de euro proveneau din fonduri europene. După ce licitaţia a fost câştigată, compania ar fi falsificat devizul şi ar fi mărit artificial valoarea contractului până la 14 milioane de euro.

Share