Tudose sau Dragnea? Cine învinge în războiul din PSD?

Share

Ceaţa domnea în jurul orei opt seara în Kiseleff. Nu se ştia cine va învinge şi cine va fi învins, Tudose sau Dragnea. Nici dacă nu cumva toată povestea aceasta este o mare mascaradă de consum public.

UPDATE 23.38: Mihai Tudose: Imediat după ce au primit citaţiile la DNA, Sevil şi Rovana au venit să-mi prezinte demisia. Am vorbit cu iviu, dar acum efectiv au ajuns la limită. Sper că Sevil va accepta să lucreze în aparatul guvernamental. Nu a fost un război, nu eistă un câştigător, încecăm să câştige partidul, Guvernul şi ţara.

UPDATE 23.29: Trei demisii din patru au fost respinse, apoi demnitarii şi le-au depus din nou. Cei trei sunt Shhaideh, Cuc şi Plumb şi mâine vor înlocuiţi, la ora 12.00. Probabil că atunci va avea loc un nou Comitet Executiv. Marcel Ciolacu, Gabriel Vlase şi Mihaela Popa ar fi înlocuitorii celor trei. CEx-ul din această seară ar fi luat sfârşit fără consens.

Spectacol grotesc oferit de PSD, în CExN. Acesta este PSD. Un partid pe cale de dezagregare, incapabil să gestioneze astfel de momente cu eleganţă şi serenitate.

UPDATE 22.50: Ecaterina Ambramburica Andronescu a vorbit trei minute, după ce a tăcut non-stop, acuzându-i de iresponsabilitate pe actanţii bătăii. “Vă bateţi joc de acest partid, Liviule, eşti iresponsabil, şi tu, Mihai, vă bateţi joc de votanţii PSD”. Haosul este generalizat.

UPDATE 22.44: Dragnea, Tudose, Ciolacu revin în sală, în aplauzele celor din sală, în picioare. Primul a intrat în sală Tudose, împins de la spate de Ciolacu şi de Dragnea.

UPDATE 22.40: Marcel Ciolacu l-ar fi luat efectiv pe sus pe Mihai Tudose şi l-ar fi forţat să părăsească sala, după ce acesta a spus că părăseşte şedinţa, susţine Rareş Bogdan.

Respingere

UPDATE 22.36: PSD a supus la vot şi s-a votat în bloc pentru respingerea celor patru demisii. Celor patru li se cere să revină asupra demisiilor. 20 de organizaţii din teritoriu au votat pentru respingerea demisiilor. Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi-ai anulat demisiile. Mihai Tudose ameninţă cu demisia. Liviu Dragnea la fel. Marcel Ciolacu încearcă împăcarea celor doi. Tudose a ameninţat că, dacă Sevil şi Rovana rămân în Guvern, îşi prezintă demisia.

UPDATE 22.27: Liviu Dragnea, Mihai Tudose şi Marcel Ciolacu s-au retras din CExN după o păruială groaznică.

UPDATE 22.00: Cele două ministrese, Rovana şi Sevil, ar trebui să întoarcă demisiile depuse, apoi ar urma să se ceară vot în CExN pentru aprobarea demisilor.

UPDATE 21.37: Realitatea TV PSDragnea încearcă să le convingă pe Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh să îşi retragă demisiile. Clanul lui Dragnea vrea să se voteze demisiile unilaterale în CExN.

Ecranare

UPDATE 21.31: Nimic nu s-a schimbat în 15 ani la PSD. Ca întotdeauna când CExN se întruneşte, ca să poţi să vorbeşti la telefonul mobil trebuie să te duci pe trotuar, în faţa porţii, la intrarea în curte. La fel, pe vremea lui Năstase, toate comunicaţiile erau bruiate, să nu care cumva să sifoneze ceva din Palatul Victoria. De mi se încălzea Alcatelul ăla mititel în mână încercând să sunt în redacţie…

UPDATE 21.17: Gabriel Vlase ar fi în cărţi la Transporturi. Tudose ameninţă: dacă nu-l vreţi pe Marcel Ciolacu la Dezvoltare, vin cu Rus.

UPDATE 21.11 Circ total la PSD, conform lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV. Şi Sorin Grindeanu a fost în cărţi să vină în locul Rovanei Plumb la Fonduri Europene.

UPDATE 20:00: HotNews titra că “din sala in care are loc reuniunea conducerii PSD se aud aplauze”.

Prezumţia de vinovăţie a Clanului PSDragnea & afiliaţii

Tudose s-ar ţine tare, cerând remanierea

Surse citate de B1 în jurul orei 20.14 informau că avea loc un val de demisii în CExN. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cucu şi-au depus demisia, dar şi Ilan Laufer. Cei trei i-ar fi făcut pe plac astfel lui Tudose. Veştile vin la aproimatic trei sferturi de oră după e peInternet circula informaţia că Mihai Tudose nu se lăsa şi cerea în contunuare remanierea colegilor vizaţi.

tudose

Ziua aceasta a fost una dintre cele mai ciudate din ultimul an. Cheia ei de boltă este Yvonne Googlagong. Despre care am aflat că are un frate mai mic, pe Liviu Dragnea. Care stă căţărat într-un cocotier, în timp ce maimuţele roiesc în jurul lui. Totul pare o mascaradă. Ţara se numeşte România. Fortaleza e departe. Sindromul Maduro aproape.

Dragnea i-ar fi cerut lui Tudose să nu demisioneze

Liviu Dragnea i-ar fi cerut lui Mihai Tudose, în timpul şedinţei CEN, să nu îşi dea demisia. Aceasta într-o discuţie tete-a-tete care a avut loc cu puţin timp înainte de începerea reuniunii PSD, au declarat surse politice.

Dragnea şi Tudose au venit la şedinţa CExN împreună, în aceeaşi maşină, ca Pic şi Poc. Din momentul începerii şedinţei, în buna tradiţie de mai multe decenii, mârlanii şi-au dat drumul la sistemul de bruiaj, pentru ca nici unul dintre ei să nu se verse la presă.

Darius Vâlcov se întoarce

Presa favorabilă lui Liviu Dragnea a primit un aşa-yzis raport de evaluare a activităţii Cabinetului Tudose, în timpul CEN. Acesta trece în revistă o mulţime de nerealizări ale actualului Cabinet. Faptul aminte;te de evaluarea lui Darius V\lcov, în urma căreia a fost demis Sorin Grindeanu.

Digi 24 arată că documentul, intitulat “Raport privind stadiul realizării programului de guvernare”, e datat 12 octombrie 2017, adică astăzi. Are 18 pagini, dar nu este asumat oficial de PSD. Nu e semnat nici de Vâlcov.

Share