home POLITICA Tăriceanu sesizează Inspecția Judiciară asupra Cristinei Tarcea (ÎCCJ)

Tăriceanu sesizează Inspecția Judiciară asupra Cristinei Tarcea (ÎCCJ)

Share

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va sesiza Inspecția Judiciară. El vorbeşte despre aţa-numitele abuzuri ale președintelui ÎCCJ, Cristina Tarcea.

CSM, aviz negativ pentru OUG elefant şi modificarea codurilor

Preşedintele Senatului nvocă declarațiile făcute de Tarcea pe 28 octombrie, în mediul virtual al forumului judecătorilor.Aceste declaraţii au fost referitoare la proiectele Legilor Justiției.

Tăriceanu: Lucrurile nu pot continua astfel

Lucrurile nu pot continua astfel. Eu, în calitate de președinte al Senatului, sunt obligat să apăr instituția și să-mi apăr colegii de presiuni și abuzuri. Ca urmare, voi sesiza Inspecția Judiciară cu privire la abuzurile președintei ÎCCJ.

În loc să fie un model de conduită profesională, prin apelurile adresate judecătorilor încalcă flagrant principiul constituțional al separației puterilor în stat și statutul magistratului. Ca urmare a pozițiilor exprimate public, apreciez că locul domniei-sale nu mai este în magistratură.

, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu: Cristina Tarcea incită judecătorii

El a arătat că Tarcea a transmis în mediul virtual al forumului judecătorilor următoarele:

Avem nevoie de voi toți. Lumea trebuie să știe că desistarea din partea Ministerului Justiției este o monstruozitate, dinainte plănuită. Nu trebuie să permitem intrarea în discuții generale sau, și mai rău, pe fond.

Asta nu presupune ca ei să facă tot ce vor, iar noi să tăcem… ÎCCJ a fost mereu alături de Voi!!! Important e să fim uniți!!! Și, credeți-mă, am nevoie mai mult ca niciodată de dumneavoastră.

Potrivit lui Tăriceanu, președinta ÎCCJ incită judecătorii la încălcarea principiului separației puterilor în stat și amenință Parlamentul.

Rolul lui Tarcea e să aplice legea ca orbetele, ar dori Călin Popescu Tăriceanu

Președinta ÎCCJ, de pe înalta poziție pe care o ocupă și cu toată influența care derivă. a uitat că rolul său de magistrat este să aplice legea, nu s-o încalce. Domnia-sa incită judecătorii la încălcarea principiului separației puterilor în stat și amenință Parlamentul extrem de transparent.

Doamna Tarcea a mai făcut declarații de acest gen, incompatibile cu statutul de magistrat, asupra cărora am atras atenția public. Președinta ÎCCJ nu are niciun fel de atribuții în privința legiferării. Dar domnia-sa, împreună cu alți judecători și procurori care au abdicat de la statutul lor profesional, au puterea să exercite presiuni asupra membrilor Parlamentului, prin metodele deja cunoscute și validate: dosare fabricate, cătușe, încarcerări nejustificate, compromiterea publică cu ajutorul diviziei de presă a ‘statului paralel’ etc.

Acesta este mecanismul prin care în multe împrejurări s-au creat presiuni, iar deciziile politice nu au mai fost luate de cei aleși, ci de ilegitimul și anticonstituționalul ‘stat paralel’.

, delirează președintele Senatului.

Share