Swoboda: Adrian Severin are toate motivele sa demisioneze

Share

Avem o decizie a grupului socialistilor din Parlamentul European in cazul Severin. Spuneti-ne pe scurt care au fost hotararile luate.
Principiul nostru este zero toleranta fata de coruptie si mita. Avand in vedere ca domnul Severin nu a respectat acest principiu de zero toleranta, i s-a cerut sa demisioneze din PE. Pana acum nu a facut-o.

foto: emportal

Asa ca i-am cerut sa paraseasca grupul parlamentar pentru ca nu putem accepta ca un membru al grupului nostru sa nu admita ca a gresit si ca trebuie sa demisioneze asa cum au facut ceilalti doi europarlamentari.

Avem o pozitie foarte clara fata de indiciile de mita si coruptie in acest caz si din acest motiv nu putem tolera ca domnul Severin sa mai faca parte din grupul nostru parlamentar.

Ati asteptat ca domnul Severin sa isi depuna mandatul de europarlamentar inca din prima zi dupa izbugnirea scandalului asa cum au facut ceilalti doi membri ai PE?
Sigur ca da. Noi speram ca isi va da demisia din PE si acum. Actiunile lui au daunat partidului sau, propriei sale cariere si PE. Cred ca nici o persoana responsabila nu poate trai
cu gandul ca a facut atat rau prietenilor si sustinatorilor.

A fost vreun membru al grupului socialistilor care sa l-a sustinut pe Adrian Severin?
Nu am avut o intalnire cu intreg grupul. A fost o intrunire a biroului de conducere unde decizia a fost unanima.

Share