Nezavisimaia Gazeta: Chisinaul pregateste o mare vanzare in favoarea investitorilor romani

Share

“Guvernul Republicii Moldova pregateste o mare vanzare. La licitatie vor fi scoase obiective strategice care anterior au fost interzise spre vanzare, cum ar fi aeroporturile militar si civil, retele electrice si conducte de gaz natural.

Expertii considera ca aceasta stare de lucruri nu va fi in avantajul investitorilor rusi, cum a fost inainte, ci a investitorilor romani. Dupa ce, zona de influenta a Moscovei se va limita la Nistru, pe malul stang va fi Transnistria pro-rusa, iar pe cel drept Republica Moldova europeana”

foto: East View

, scrie ziarul rus Nezavisimaia Gazeta, citat de unimedia.md. Potrivit publicatiei, Republica Moldova aloca pentru deservirea datoriilor mai multi bani decat pentru achitarea salariilor din sectorul bugetar.

George Damian: Atentie, vin Romanii!

Obiectivele in cauza au trezit interesul investitorilor romani, iar autoritatile de la Chisinau nu pun la indoiala cine se va afla intr-o situatie mai avantajoasa. Intre timp, presedintele Uniunii moldovenilor din Transnistria Valerian Tulgara considera ca procesul inceput pe malul drept al raului Nistru, este ireversibil… citeste tot pe InfoRusia

Share