home EVENIMENT Suedia a lansat Aurora, exerciţiu militar de război, odată cu Zapad 2017

Suedia a lansat Aurora, exerciţiu militar de război, odată cu Zapad 2017

Share

Cele mai ample exerciţii militare din ultimii 20 de ani au fost lansate de Suedia. Exerciţiile acestea au loc o dată cu începerea aplicaţiei complexe Zapad 2017, la care participă 100.000 de militari.

Noble Jump. Opt convoaie NATO intră în ţară prin Frontiera Giurgiu

15.000 de militari NATO iau parte la exerciţiul din Suedia

Exerciţiile au loc cu susţinerea ţărilor NATO. Aproximativ 19.000 de militari iau parte la manevre.  Cu o zi înainte de cele mai ample exerciţii ruse din 2013, la care ar urma să ia parte mai mult de cei 13.000 de soldati anunţaţi oficiali, potrivit NATO,

Suedia va simula un atac dinspre est asupra insulei baltice Gotland, în apropiere de continent. „Situaţia securităţii s-a deteriorat”, a declarat Micael Byden, comandantul forţelor armate suedeze, în cursul unei prezentări a exerciţiilor ce vor dura trei săptămâni.

Suedia, profund îngrijorată

Suedia, asemeni statelor baltice, Poloniei şi majorităţii Occidentului, a fost profund îngrijorată de anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014, precum şi de susţinerea acordată rebelilor din estul Ucrainei.

Rusia este ţara care afectează securitatea în Europa, în prezent, prin acţiunile sale. Este vorba despre anexarea Crimeei şi luptele continue din estuul Ucrainei. Deci este clar că urmărim foarte atent ce va face Rusia.

, a subliniat Byden.

Aproximativ 15.000 de militari din Statele Unte, Franţa, Norvegia şi alţi aliaţi NATO iau parte la exerciţiul numit „Aurora”.

Share