Lukoil este implicată într-un dosar DIICOT, evaziune fiscală

Share

Reprezentantul legal al Lukoil România este vizat într-un dosar de evaziune fiscală. DIICOT a dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi. Prejudiciul este de peste nouă milioane de lei.

Iurevici, Petrotel Lukoil, permisiune să se deplaseze în Rusia între 27 august şi 1 septembrie

Lukoil România lucra prin societăţi comerciale interpuse. Una dintre ele este chiar surata din Bulgaria

În perioada 2009 — 2010, inculpații Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuț Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Șinca Valentin, Gorea Florentin și Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracționale organizate.

Aceasta în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

, arată DIICOT. Infractorii ar fi creat un circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier. Acesta provenea de la firmele Vaza LTD Bulgaria și Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria. Sciptic, societăţi comerciale urmau să fie interpuse pentru sustragerea de la plata TVA. De asemenea, de la plata impozitului pe profit.

Lukoil România, implicată prin reprezentantul legal

Membrii grupului au fost sprijiniți în activitatea infracțională de către SC Lukoil România SRL, prin reprezentantul legal. Acesta a interpus pe circuitul de livrare a mărfii o societate comercială din Marea Britanie.

Din primele estimări, prejudiciul cauzat este de 9.139.242 de lei, TVA și impozit pe profit. Procurorii DIICOT Bacău au efectuat în acest dosar 23 de percheziții domiciliare. În urma descinderilor a fost dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci inculpaț. Ei sunt Eugen Matei, Amalia Gherghel, Sergiu Ceban, Călin Tirla și Dănuț Nelu Izvernari.

Cei cinci sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. În cazul altor opt inculpați este dispus controlul judiciar.

Share